De ce este important sa petreci timp in aer liber?

Timp estimat de citire0 minute, 46 secunde

Asa cum am invatat inca din clasele primare, copacii utilizeaza fotosinteza pentru a transforma dioxidul de carbon in oxigenul atat de vital. Atunci cand petreci timp in natura, in aer liber, in locuri in care exista copaci, respiri aer curat si sanatos pentru plamani.

Un studiu american recent arata ca un mediu in care exista copaci poate salva 850 de vieti si poate preveni 670.000 de cazuri de simptome respiratorii acute intr-un singur an. In plus, este demonstrat ca si o plimbare in aer liber iti poate intari sistemul imunitar, mai ales daca stai toata ziua in birou sau in casa, unde esti expus virusurilor. Mai exista un beneficiu al plimbarilor in natura: mirosul aerului proaspat (de exemplu, cel dintr-o padure sau dintr-un parc, pe malul lacului) alunga stresul si te face mai fericit. Aromele naturii, precum mirosul dintr-o padure de pini, cel al ploii sau al ierbii proaspat taiate, te fac mai fericit, arata publicatia Smithsonian.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate