Ce trebuie sa stii despre prediabet pana nu e prea tarziu

Dr. Laura Ene, consultant nutritie
Timp estimat de citire:1 minut, 25 secunde

1.750.000 de romani cu varste intre 20 si 79 de ani au diabet, iar 16.5% dintre adultii cu varste intre 20 si 79 de ani au prediabet, ceea ce inseamna ca jumatate dintre ei sunt potentiali pacienti in urmatorii 10 ani, asa ca cele mai bune medicamente sunt preventia si educatia.

Sa ai grija de tine atunci cand suferi de diabet nu este un lucru usor. Trebuie sa-ti verifici zilnic glicemia, sa-ti supraveghezi dieta, sa faci gimnastica si, nu in ultimul rand, sa-ti iei medicamentele prescrise. Toate aceste lucruri sunt foarte importante daca vrei sa eviti alte probleme majore de sanatate care includ afectarea multor organe la care poate nici nu te gandesti.

Respectarea tratamentului indicat de medic si a recomandarilor lui il poate tine pe un pacient diagnosticat cu diabet departe de alte complicatii pe care le aduce boala.

Fiecare dintre noi are puterea de a diminua riscul de dezvoltare a diabetului prin intermediul unor schimbari in ceea ce priveste stilul de viata.

Miercuri, 15 noiembrie, incepand cu ora 18.30, va invitam la „Diabetul-reguli pentru o viata sanatoasa”, un eveniment in care veti primi indrumarile esentiale pentru o viata normala in diabet: nutritie, medicatie, psihologie.

VOM AFLA DE LA DOAMNA DR. LAURA ENE:

  1. Cine este la risc de a dezvolta diabet.
  2. Ce valori ale glicemiei ar trebui sa ne alarmeze?
  3. Cum sa ne ferim de complicatiile diabetului?
  4. Ce mancam si ce nu mancam daca avem diabet, intre mit si adevar.
  5. Dieta in 5 pasi.

CUI I SE ADRESEAZA EVENIMENTUL?

Evenimentul li se adreseaza persoanelor cu risc de diabet sau care au in familie persoane cu aceasta afectiune.

Persoanele diagnosticate cu diabet beneficiza de acces gratuit la eveniment.

Detalii si inscrieri: http://www.ellacongress.ro/anatomia-iubirii/inscriere-eveniment/

Conferinta este organizata de compania Ella Congress & Events.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

consultant nutritie

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate