Ce mai mănâncă americanii: top 10 lanțuri de fast-food

Timp estimat de citire:

1 minut, 22 secunde

Milioane de americani mănâncă în restaurantele fast-food în fiecare zi – iar acum au la dispoziție mai multe opțiuni decât oricând.

De la hamburgeri până la mâncare thailandeză, există un restaurant cu mâncare rapidă care va satisface aproape orice poftă. Cu toate aceste opțiuni, care lanțuri de fast-food sunt cele mai populare în rândul consumatorilor? Potrivit rapoartelor de vânzări din anul 2019, dinaintea pandemiei, primele 10 lanțuri de fast-food din SUA au generat vânzări de peste 100 de miliarde de dolari. Acestea sunt:

 

Companie Categorie Vânzări, miliarde $
1 McDonald’s Burger 40.41
2 Starbucks Gustări 21.55
3 Chick-fill-A Pui 11.00
4 Taco Bell Global 11.00
5 Burger King Burger 10.30
6 Subway Sandwich 10.00
7 Wendy’s Burger 9,87
8 Dunkin’ Gustări 9,22
9 Domino’s Pizza 7,10
10 Panera Bread Sandwich 5,93

Puțin surprinzător, dar McDonald’s se menține pe primul loc cu peste 40 de miliarde de dolari vânzări. În ciuda unui scandal care l-a implicat pe fostul său CEO, McDonald’s a reușit să-și depășească semnificativ concurența – compania a generat vânzări aproape duble față de al doilea cel mai mare lanț de fast-food, Starbucks. Dar nu vă faceți griji, Starbucks s-a descurcat foarte bine. Cu vânzări de 21 de miliarde de dolari, lanțul de cafenele din Seattle a înregistrat o creștere cu 5% față de cifrele sale din 2018. În ceea ce privește felurile de mâncare fast-food preferate, burgerii rămân pentru americani pe locul 1. Urmează, pe locul 2, gogoșile, iar pe 3 – produsele din carne de pui. Hotdogii și pizza se situaeză pe locurile 4, respectiv 5.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate