Roșii cherry

Versiuni miniaturale ale tomatelor, roșiile cherry se bucură de o apreciere tot mai largă în ultimii ani. În bună măsură pentru că sunt mai aromate și mai dulci decât suratele lor mai mari. Savoarea nu este singurul lor avantaj.

Roșiile cherry sunt o sursă formidabilă de micronutrienți valoroși precum vitaminele A, C, E și o parte din B-uri, dar și minerale și oligoelemente precum calciul, potasiul, manganul și fosforul. De asemenea, micuțele roșii sunt surse excelente de carotenoide, un grup de compuși antioxidanți care se găsesc în fructele și legumele de culoare roșie, portocalie sau galbenă. Dintre acestea, roșiile cherry ne pun la dispoziție în special licopen, betacaroten și luteină – substanțe care au fost asociate cu reducerea riscului de boli cronice, dar și anumite tipuri de cancer.

Totodată, roșiile cherry sunt un bun aliat în dietele de slăbit, întrucât au puține calorii și un conținut substanțial de apă și fibre digestive. Ele pot fi consumate ca atare, iar faptul că sunt mici și nu trebuie neapărat tăiate pentru a fi mâncate le face o opțiune grozavă pentru gustările la pachet. Desigur, ele pot fi consumate în salate, într-o varietate de combinații, dar și în mâncărurile gătite, cărora le adaugă culoare și le dau un gust mai bun.

Calorii roșii cherry

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii | 20 Calorii | 40 Calorii | 60
Proteine| 1,3 Proteine | 2,6 Proteine | 3,9
Lipide | 0 Lipide | 0 Lipide | 0
Carbohidrați | 4 Carbohidrați | 8 Carbohidrați | 12
Fibre | 1,3 Fibre | 2,6 Fibre | 3,9

 

Alte legume sănătoase, cu puține calorii, pe care le poți include într-un plan alimentar echilibrat sunt: