Marius Radu

Cercetator Academia Romana

Teoriile despre originea postului crestin nu sunt doar o atitudine religioasa ci si o necesitate. Postul ofera ocazia de a ne purifica organismul.
Ardeiul gras este una dintre legumele cu un continut bogat în saruri, vitamine si alcaloizi, cu efect benefic asupra organismului uman. O parte dintre acesti alcaloizi, recent descoperiti de catre Dr. Donwelt C. în anul 2004, au un efect deosebit asupra metabolismului grasimilor. De aceea, ardeiul gras este din ce…
Fructele plantelor din familia Citridae (portocale, grapefruit, mandarine etc.) au un rol foarte important in sanatatea si dezvoltarea armonioasa a organismului si nu numai datorita vitaminelor pe care le contin. Astfel, studiile unei echipe de biologi din Scotia au dovedit ca sarurile minerale specifice citricelor faciliteaza absorbtia rapida a vitaminelor…
Ingrasarea rapida dupa post nu se datoreaza exclusiv reinceperii consumului de proteine si dulciuri, asa cum se credea.
Asa cum se stie, iarna este un anotimp favorabil cresterii in greutate atat din cauza sedentarismului impus, cat si a unor probleme metabolice si a unor traditii culinare. Recent s-a descoperit insa ca iarna exista unele comportamente, obiceiuri care favorizeaza depunerile de grasimi datorita implicarii unor neurohormoni.
Nucile si alunele in lupta cu bolile Nucile stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase, care vor ocupa locul celor care dau semne de imbatranire. Descoperirea are o valoare deosebita pentru stiinta, demonstrandu-se pentru prima data ca un organ poate fi mentinut tanar in pofida trecerii timpului.
Gulia – un medicament forte Proprietatile miraculoase ale guliei au fost descoperite in 1999, in timpul desfasurarii unor experimente genetice pe hamsteri, ce urmareau influenta acidului arsenic din plante asupra ereditatii.
In urma cu aproape trei decenii s-a intuit existenta unor principii "estrogenice" (hormonii feminini) existente in banala frunza verde de patrunjel. Aceasta ipoteza, pe atunci criticata, a fost fructificata de catre cercetatori, care au dovedit, cu uneltele secolului XX, ca patrunjelul este "un real depozit de sanatate".
Fructele de cires sunt folosite in terapiile alternative ca remedii pentru intoxicatii, probleme imunitare, imbatranirea precoce, precum si in alte afectiuni cum ar fi cele digestive sau vasculare.
Odata cu apropierea iernii, toate tesuturile organismului au o accentuata nevoie de aminoacizi esentiali si de saruri minerale mai rare (ca cele de seleniu), dar mai ales de vitaminele A, B1, B2 si D, toate prezente in concentratii crescute in fibrele musculare ale pestilor.

Video

Ofertele lunii la Catena

Politica de confidentialitate