Apa carbogazoasa te face sa mananci mai mult

Timp estimat de citire0 minute, 54 secunde

Incerci sa tii o cura de slabire? Evita inclusiv apa carbogazoasa! Nu pentru ca ar ingrasa – ea nu contine calorii, ci pentru ca poate stimula apetitul, promovand astfel castigul ponderal.

Potrivit unui studiu al cercetatorilor palestinieni de la Universitatea Birzeit, consumul apei cu adaos de dioxid de carbon influenteaza nivelul de grelina, hormonul raspunzator de senzatia de foame. Mai exact, testele lor au scos la iveala faptul ca atat cobaii, cat si subiectii umani care au baut apa gazoasa dimineata au prezentat apoi o concentratie de sase ori mai mare a nivelului de grelina prin compartie cu cei care au consumat apa plata, ceea ce i-a determinat sa manance mai mult pentru a-si asigura senzatia de satietate. Rezultatele au mai aratat ca sobolanii care au avut in meniu bauturi acidulate, cu sau fara zahar, au luat in greutate cu 20% mai mult in greutate decat cei care au consumat bauturi necarbonatate. Cu toate acestea, oamenii de stiinta spun ca este nevoie de studii suplimentare care sa confirme ca dioxidul de carbon din bauturi este un factor favorizant al kilogramelor in plus.

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate