logo Slab sau Gras Tonica Group
Menu
  • Noutăți
        • Gama Naturalis Artrosuport Colagen, castigatoare a competitiei “Votat Produsul Anului 2023”, la categoria Sistem osteo-articular

          mai 23, 2023

          Benesio StresCalm, „Votat Produsul Anului” 2023, la categoria Suplimente naturale antistres!

          mai 17, 2023

          Benesio MaxiTonic, câștigător al competiției „Votat Produsul Anului®” 2023 – categoria Vitamine și minerale!

          mai 17, 2023

          Oamenii de știință au descoperit de ce este irezistibilă ciocolata

          aprilie 10, 2023
  • Diete
        • Diete de slabit
        • Diete pentru îngrăsat
        • Diete Periculoase
        • Diete sănătoase
        • Cum să-ți planifici mesele pentru o pierdere în greutate eficientă

          mai 24, 2023

          Sfaturi de slăbit pentru persoanele ocupate

          mai 24, 2023

          Post intermitent – cum să-l începeți și cum să-l urmați corect?

          mai 22, 2023
  • Nutriție sănătoasa
        • Puterea Alimentelor
        • Igiena alimentației
        • Calorii alimente
        • Alimentatie sănătoasă pentru copii
        • Beneficii fructe și legume
        • Nutriție sportivă
        • Alimentația în sarcină
        • Sfecla roșie – beneficii și consum

          iunie 6, 2023

          Categorii de alimente sănătoase (potrivit piramidei alimentelor)

          mai 19, 2023

          Ciupercile pleurotus – beneficii și rețete

          mai 15, 2023
  • Povești de succes
        • Postul intermitent l-a ajutat pe un medic din SUA să slăbească aproape 60 de kilograme în 18 luni

          ianuarie 12, 2023

          Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!

          februarie 15, 2021

          Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          septembrie 28, 2020

          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          ianuarie 13, 2020
  • Rețete
        • Rețete Dieta Keto
        • Rețete pentru Cină
        • Rețete Raw
        • Rețete Rina
        • Rețete sănătoase
        • Rețete smoothie
        • Dulciuri Sănătoase
        • Rețete Dieta Mediteraneeana
        • Rețete Detox
        • Rețete cu Carne
        • Rețete Dukan
        • Rețete pentru Copii
        • Rețete Diabetici
        • Rețete cu Pește
        • Rețete Pranz Sănătos
        • Rețete Celiaci
        • Rețete Mic Dejun Sănătos
        • 3 deserturi cu piersici de care te vei îndrăgosti. Uite cât de simplu se prepară

          mai 31, 2023

          3 idei de salate pe care să le încerci vara aceasta dacă ești la dietă

          mai 30, 2023
  • Sănătate
        • Alergii alimentare
        • Diabet și boli de nutriție
        • Diete pentru prevenirea bolilor
        • Wellness - Stil de viată
        • Remodelare Corporala
        • Apneea în somn și alimentația

          iunie 2, 2023

          Sindrom premenstrual? Alimente de evitat și alimente recomandate

          iunie 2, 2023

          Sănătatea colonului: cum să o protejăm

          mai 18, 2023
  • Sport
        • Exerciții pentru slăbit
        • Interviuri cu sportivi
        • Personal Trainer
        • Exerciții fizice pentru arderea grăsimilor

          mai 8, 2023

          Exerciții cu picioarele pentru abdomen plat

          martie 10, 2023
          Spondiloza cervicala

          Exemple de exerciții care ameliorează simptomatologia în spondiloza cervicală

          martie 8, 2023
  • Psihologie
        • Body Positivity – Pro și Contra

          mai 24, 2023

          Cum să folosești “mâncatul conștient” pentru a pierde în greutate

          mai 3, 2023

          Sfaturi care te ajută să rămâi motivat (ă) și să urmezi un program de slăbire pe termen lung

          martie 21, 2023

          20 de rezoluții sănătoase pentru noul an

          decembrie 27, 2022
  • Vedete
        • Vedete din Romania
        • Vedete internaționale
        • Faimosii XXL
        • Kerem Bürsin, protagonistul telenovelei turcești „Dragostea plutește în aer” – cum se menține în formă actorul turc

          mai 30, 2023

          Ți-l mai aduci aminte pe Jonah Hill din filmul “Lupul de pe Wall Street”? Transformarea lui este incredibilă!

          mai 25, 2023

          Melissa McCharty nu mai este plinuță! Actrița a dezvăluit ce dietă a ales. “Ma simt mai încrezătoare ca niciodată”

          mai 24, 2023
  • Terapii alternative
        • Ceai de cimbru – beneficii și indicații terapeutice

          iunie 6, 2023

          Ceai de coada-șoricelului – beneficii și indicații terapeutice

          iunie 2, 2023

          Ceai de mușețel – beneficii și indicații terapeutice

          iunie 2, 2023

          Recomandări de ceaiuri pentru stomac

          mai 9, 2023
retete

Adrian Stancu, chef la restaurantul Terra e Fuoco: “Bucataria italieneasca e simpla si gustoasa!”

Adrian Stancu este un chef tanar, originar din Ploiesti. In varsta de 25 de ani, are o poveste de viata interesanta si un traseu profesional spectaculos. Pentru ca este specialist in bucatarie italineasca i-am pus cateva intrebari despre aceasta adevarata arta. Descoperiti din tainele bucatariei italienesti alaturi de chef Adrian Stancu.

17.06.2014

tonica

5434

Timp estimat de citire:

5 minute, 7 secunde

Slab sau Gras: Spune-ne mai multe despre tine.  Cum ai inceput sa gatesti?

Chef Adrian Stancu: Mi-am dat seama tarziu de aceasta pasiune si nu credeam ca bucataria este ceea ce ma reprezinta. Obisnuiam sa gatesc doar pentru prieteni. Am facut trei ani de Drept si mi-am dat seama ca nu e ceea ce imi doresc sa fac mai departe. Ma gandeam cu ceva teama la viitorul meu…  Un prieten bun m-a sfatuit: “Fa ce-ti place!”  Imi placea sa gatesc! Asa ca m-am lasat de facultate, mi-am vandut masina si, cu toate ca familia mea s-a impotrivit, am plecat in Italia pentru a-mi urma noul vis, acela de a deveni bucatar. Am cautat pe internet o scoala si am gasit una la Perugia: Universita dei Sapori.

Slab sau Gras: Cum a fost experienta italiana?

Chef Adrian Stancu: La inceput a fost destul de greu pentru ca nu stiam foarte bine limba cu toate ca inainte sa plec urmasem niste cursuri de italiana. In prima luna nu am inteles mai nimic, inregistram cursurile pe telefon si seara le traduceam. Dar m-am acomodat si am invatat si italiana pe care o stapanesc perfect acum… La scoala am invatat cam tot ce trebuie sa stie un bucatar.  Am inceput cu antipasti (aperitive), supe, salate, paste facute in casa, apoi am invatat sa gatesc carne alba, rosie, carne de vanat, peste, fructe de mare, deserturi, patiserie, panificatie. Am facut degustari de vinuri, chiar si degustari de ulei. Cursul a durat 6 luni, apoi am plecat pentru un stagiu de 100 de ore in Sicilia, insulele Eolie, pe insula Salina, la un restaurant care are o guida Michelin. Patronul mi-a oferit posibilitatea sa lucrez acolo si am acceptat. Am lucrat cateva luni, apoi a urmat un examen la scoala pe care l-am trecut cu brio. Ulterior, am incercat sa ma angajez in Germania, dar am intampinat dificultati cu contractul de munca. Apoi am lucrat din nou in Italia, in Perugia, la un hotel si apoi din nou in Sicilia, pentru ca in final sa revin in tara si sa ma angajez la Terra e Fuoco.  

Slab sau Gras: Care sunt retetele pe care le gatesti cu cea mai mare placere… specialitatea bucatarului?

Chef Adrian Stancu: Imi place foarte mult sa gatesc peste si fructe de mare sau risotto. Pun mare pret pe bucataria fusion. Combin elemente de bucatarie italiana cu elemente frantuzesti, asiatice etc.

Slab sau Gras: Cum sunt primite preparatele italienesti de romani?

Chef Adrian Stancu: Bucataria italineasca e populara orinde in lume pentru ca e o bucatarie simpla si gustoasa. Preparatele sunt foarte sanatoase, alimentele sunt apropiate de starea naturala si modalitatile de gatit sunt sanatoase. Rar alimentele se prajesc.

Slab sau Gras: Ce parere ai de bucataria romaneasca?

Chef Adrian Stancu: Personal nu ma regasesc in bucataria romaneasca… O consider gustoasa, dar mie personal nu imi place din cauza mancarurilor prea grele: sosuri, ciorbe, tochituri etc.

Slab sau Gras: Care e mancarea ta preferata?

Chef Adrian Stancu: In general nu sunt mofturos, imi place sa mananc orice, sa experimentez, sa gasesc gusturi noi! De exemplu, am gatit o supa de peste intr-un borcan. Un borcan ermetic in care am pus trei tipuri de peste, scoici, creveti, calamari, sepie. Am numit-o “marea intr-un borcan”. E absolut geniala!

Slab sau Gras: Care sunt cele mai ciudate alimente pe care le-ai consumat?

Chef Adrian Stancu: Arici de mare, scos din mare, taiat si servit, creveti vii cruzi – foarte buni, ciuperci porcinni crude. Am avut ocazia sa incerc carnea de zebra, dar nu m-am incumetat.

Slab sau Gras: Cea mai celebra mancare italineneasca e pizza: care ar fi secretele unei pizza ca-n Italia?

Chef Adrian Stancu: In primul rand ingredientele. Ideal e sa provina din Italia: faina Caputo, uleiul de masline extravirgin de buna calitate, sosul de rosii San Marzzano. Apoi cuptorul e foarte important. Trebuie sa fie pe lemne. Cuptorul de la restaurantul nostru este adus de la Napoli si se incalzeste la 500 de grade. O pizza se coace in 90 de secunde!

Slab sau Gras: Romanii in general se feresc sa cumpere si sa gateasca fructe de mare… Spune-ne cate ceva despre ele. Cum le alegem si cum le gatim?

Chef Adrian Stancu: In primul rand trebuie sa fie proaspete. Trebuie sa invatati sa recunoasteti fructele de mare bune. Pestele trebuie sa aiba branhiile rosii, carnea sa fie tare, ochii sa luceasca. Nu ezitati sa le mirositi! Trebuie sa simtiti un miros curat de mare – lucru valabil pentru toate fructele de mare.  E usor. Gatitul lor nu e complicat deloc. Iata o reteta simpla si foarte gustoasa care merge pentru majoritatea tipurilor de peste: se pune putin ulei de masline intr-o tigaie, se adauga un catel de usturoi zdrobit pentru ca uleiul sa ia aroma usturoiului. Pe pielea pestelui se pune o crenguta de rozmarin. Pestele se dezoseaza si se aseaza in tigaie pentru 2-3 minute. Se intoarce, se opreste focul si se tine inca 1 minut. Si gata!

Slab sau Gras: Care este idealul tau professional?

Chef Adrian Stancu: Imi doresc sa aduc o stea Michelin in Romania si sa schimb mentalitatea romanilor despre a manca… De asemenea, as vrea ca intr-o zi sa am propriul restaurant.

Sfaturi de la Chef Adrian Stancu:

– Ingredientele reprezinta 80% din gatit. Conteaza materia prima! Ingredientele sa fie proaspete intotdeauna. Chiar si ierburile.

– Gatiti si fructe de mare! Experimentati, incercati. Mai greu e sa gatesti o friptura de vita decat un homar.

– Evitati alimentele prajite in ulei, in special vara.

– E important ca aspectul mancarii sa fie placut! Folositi-va imaginatia pentru a crea farfurii placute ochiului! 

Puteti incerca preparatele gatite de Chef Adrian Stancu la restaurantul Terra e Fuoco din Bucuresti, str. Ion Neculce, nr. 63, www.terraefuoco.ro, Facebook: Terra e Fuoco.

Etichete:

bucatarie italieneasca, restaurant italian bucuresti, terra e fuoco

Articole recomandate din categoria Retete

3 idei de salate pe care să le încerci vara aceasta dacă ești la dietă
Odată cu venirea verii, trebuie să profităm de toate bunătățile pe care aceasta ni le oferă �..

30.05.2023

Miruna Purcel
retete
Cum poți face pâine din chia. Ai nevoie de doar trei ingrediente și nici urmă de făină

25.05.2023

Miruna Purcel
retete
Idei de rețete dietetice cu căpșuni – slăbești și te îndulcești

23.05.2023

Miruna Purcel
retete
Omleta vegană sau omleta de post: cum se face

09.08.2022

Mariș Adelina
retete
Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!

05.08.2022

Mariș Adelina
retete
5 retete de sosuri dietetice pentru salate si fripturi

04.08.2022

tonica
retete
Supă de castraveți, gata în 10 minute!

15.07.2022

Mariș Adelina
retete

Cele mai vizualizate articole

  1. Dieta Dukan de la A la Z
    02.12.2020
    306 1032096
  2. Dieta cu supa de varza
    01.07.2013
    182 346058
  3. Regimul Oshawa
    02.07.2013
    181 348770
  4. “Am slabit 26 de kilograme cu Kangoo Jumps”
    07.08.2013
    150 295175
  5. 12 kg intr-o luna!
    19.10.2006
    66 161589

Instrumente de sănătate

Calculator calorii
Calculator greutate ideală
Calculator hidratare optimă
Calculator rata metabolismului bazal
Calculator procent grăsime corporală
Calculator indice masă corporală
Vedete Psihologie Sport Retete Editorial

Recomandări din alte categorii

Retete de sanatate de la Naturalis
Trusa de vacanta pentru o vara de nota 10
Apneea în somn și alimentația
Cum să-ți planifici mesele pentru o pierdere în greutate eficientă
Gama Naturalis Artrosuport Colagen, castigatoare a competitiei “Votat Produsul Anului 2023”, la categoria Sistem osteo-articular
Adevarat / Fals despre beneficiile dietei fără gluten
tonica group
facebook
instagram
youtube
Despre
  • Povestea Slab sau Gras
  • Sitemap
  • Regulamente concursuri
Contact
  • Contactează-ne
  • Publicitate
Parteneri
  • Noutăți
  • Diete
Solutionarea alternativa a litigiilor
Solutionarea online a litigiilor
newsletter-icon
Copyright © Tonica Group 2023
  • Termeni și condiții
  • Contactează-ne