logo Slab sau Gras Tonica Group
Menu
  • Noutăți
        • Președintele Klaus Iohannis, super-fit la vaccinare

          ianuarie 15, 2021

          O serie de molecule din fructe, ceai sau cacao ajută la scăderea hipertensiunii arteriale

          ianuarie 8, 2021

          Riscul cardiovascular la femei, puternic influențat de etapele vieții reproductive

          ianuarie 5, 2021

          Viitor sănătos, atât din punct de vedere fizic, cât și mental!

          decembrie 23, 2020
  • Diete
        • Diete de slabit
        • Diete pentru îngrăsat
        • Diete Periculoase
        • Diete sănătoase
        • Slăbește sănătos cu dieta Fix la Fix

          ianuarie 14, 2021
          Dieta Atkins, mananci bine, slabesti rapid

          Dieta Atkins: mănânci bine, slăbești rapid

          ianuarie 13, 2021

          Top cele mai bune diete în 2021

          ianuarie 11, 2021
  • Nutriție sănătoasa
        • Puterea Alimentelor
        • Igiena alimentației
        • Calorii alimente
        • Alimentatie sănătoasă pentru copii
        • Beneficii fructe și legume
        • Nutriție sportivă
        • Alimentația în sarcină
        • alimente pe care sa le eviti in sarcina

          Alimente pe care să le eviți în sarcină

          ianuarie 11, 2021
          Consuma Graviola si bucura-te de beneficii antioxidante din plin

          Consumă Graviola și bucură-te de beneficii antioxidante din plin

          ianuarie 8, 2021

          Surse de vitamina C în sezonul rece

          decembrie 28, 2020
  • Povești de succes
        • Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          septembrie 28, 2020

          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          ianuarie 13, 2020

          A scăpat de dependența de plăcinte și a dat jos peste 150 kg

          octombrie 29, 2019

          De la 93 la 78 de kilograme, prin voință și un regim simplu

          septembrie 30, 2019
  • Rețete
        • Rețete Dieta Keto
        • Rețete pentru Cină
        • Rețete Raw
        • Rețete Rina
        • Rețete sănătoase
        • Rețete smoothie
        • Dulciuri Sănătoase
        • Rețete Dieta Mediteraneeana
        • Rețete Detox
        • Rețete cu Carne
        • Rețete Dukan
        • Rețete pentru Copii
        • Rețete Diabetici
        • Rețete cu Pește
        • Rețete Pranz Sănătos
        • Rețete Celiaci
        • Rețete Mic Dejun Sănătos
        • Dieta Mediteraneana – 5 retete care te vor face sa indragesti aceasta cura de slabire

          Dieta Mediteraneană – 5 rețete care te vor face să îndrăgești această cură de slăbire

          ianuarie 20, 2021

          5 rețete simple fără gluten recomandate persoanelor celilace

          ianuarie 18, 2021
  • Sănătate
        • Alergii alimentare
        • Diabet și boli de nutriție
        • Diete pentru prevenirea bolilor
        • Wellness - Stil de viată
        • Remodelare Corporala
        • 5 exercitii pentru spate

          5 exerciții pentru spate

          ianuarie 18, 2021

          Legătura dintre dietă și cancer, de la mit la realitate

          ianuarie 16, 2021

          (P) De ce este uleiul de pește aliatul sistemului imunitar și al funcționării optime a creierului?

          ianuarie 12, 2021
  • Sport
        • Exerciții pentru slăbit
        • Interviuri cu sportivi
        • Personal Trainer
        • Exercitii cardio pentru acasa

          5 exerciții cardio pentru acasă

          ianuarie 6, 2021

          Cele mai bune brățări fitness din 2020

          decembrie 6, 2020

          Top 5 exerciții de slăbit acasă

          noiembrie 13, 2020
  • Psihologie
        • Atacurile de panică, tot mai frecvente în pandemie. Evitarea lor, cel mai mare obstacol în calea vindecării

          noiembrie 20, 2020

          Află dacă suferi de ortorexie, obsesia pentru mâncarea sănătoasă

          noiembrie 18, 2020

          S.O.S. stres și anxietate: 4 exerciții de respirație de mare ajutor

          octombrie 31, 2020

          Cum să faci față atacurilor de panică. Ghid practic pentru înțelegerea și vindecarea celor mai epuizante forme de teamă

          octombrie 27, 2020
  • Vedete
        • Vedete care au slăbit
        • Vedete din Romania
        • Vedete internaționale
        • La 78 de ani, legendarul Paul McCartney se menține în formă

          decembrie 5, 2020

          Actrița Brooke Shields, super în formă la 55 de ani

          octombrie 14, 2020

          Halle Berry, în formă maximă la 54 de ani. Uite ce mănâncă și cum antrenează

          octombrie 2, 2020
  • Terapii alternative
        • Cea mai bună rețetă de socată

          octombrie 29, 2020

          S.O.S., alergii! Cele mai bune substanțe antihistaminice naturale

          octombrie 12, 2020

          Tot ce trebuie să știi despre valeriană

          septembrie 15, 2020

          5 uleiuri esențiale pentru calmarea emoțiilor negative

          aprilie 23, 2020
retete

Adrian Stancu, chef la restaurantul Terra e Fuoco: “Bucataria italieneasca e simpla si gustoasa!”

Adrian Stancu este un chef tanar, originar din Ploiesti. In varsta de 25 de ani, are o poveste de viata interesanta si un traseu profesional spectaculos. Pentru ca este specialist in bucatarie italineasca i-am pus cateva intrebari despre aceasta adevarata arta. Descoperiti din tainele bucatariei italienesti alaturi de chef Adrian Stancu.

17.06.2014

tonica

4768

Timp estimat de citire:

5 minute, 7 secunde

Slab sau Gras: Spune-ne mai multe despre tine.  Cum ai inceput sa gatesti?

Chef Adrian Stancu: Mi-am dat seama tarziu de aceasta pasiune si nu credeam ca bucataria este ceea ce ma reprezinta. Obisnuiam sa gatesc doar pentru prieteni. Am facut trei ani de Drept si mi-am dat seama ca nu e ceea ce imi doresc sa fac mai departe. Ma gandeam cu ceva teama la viitorul meu…  Un prieten bun m-a sfatuit: “Fa ce-ti place!”  Imi placea sa gatesc! Asa ca m-am lasat de facultate, mi-am vandut masina si, cu toate ca familia mea s-a impotrivit, am plecat in Italia pentru a-mi urma noul vis, acela de a deveni bucatar. Am cautat pe internet o scoala si am gasit una la Perugia: Universita dei Sapori.

Slab sau Gras: Cum a fost experienta italiana?

Chef Adrian Stancu: La inceput a fost destul de greu pentru ca nu stiam foarte bine limba cu toate ca inainte sa plec urmasem niste cursuri de italiana. In prima luna nu am inteles mai nimic, inregistram cursurile pe telefon si seara le traduceam. Dar m-am acomodat si am invatat si italiana pe care o stapanesc perfect acum… La scoala am invatat cam tot ce trebuie sa stie un bucatar.  Am inceput cu antipasti (aperitive), supe, salate, paste facute in casa, apoi am invatat sa gatesc carne alba, rosie, carne de vanat, peste, fructe de mare, deserturi, patiserie, panificatie. Am facut degustari de vinuri, chiar si degustari de ulei. Cursul a durat 6 luni, apoi am plecat pentru un stagiu de 100 de ore in Sicilia, insulele Eolie, pe insula Salina, la un restaurant care are o guida Michelin. Patronul mi-a oferit posibilitatea sa lucrez acolo si am acceptat. Am lucrat cateva luni, apoi a urmat un examen la scoala pe care l-am trecut cu brio. Ulterior, am incercat sa ma angajez in Germania, dar am intampinat dificultati cu contractul de munca. Apoi am lucrat din nou in Italia, in Perugia, la un hotel si apoi din nou in Sicilia, pentru ca in final sa revin in tara si sa ma angajez la Terra e Fuoco.  

Slab sau Gras: Care sunt retetele pe care le gatesti cu cea mai mare placere… specialitatea bucatarului?

Chef Adrian Stancu: Imi place foarte mult sa gatesc peste si fructe de mare sau risotto. Pun mare pret pe bucataria fusion. Combin elemente de bucatarie italiana cu elemente frantuzesti, asiatice etc.

Slab sau Gras: Cum sunt primite preparatele italienesti de romani?

Chef Adrian Stancu: Bucataria italineasca e populara orinde in lume pentru ca e o bucatarie simpla si gustoasa. Preparatele sunt foarte sanatoase, alimentele sunt apropiate de starea naturala si modalitatile de gatit sunt sanatoase. Rar alimentele se prajesc.

Slab sau Gras: Ce parere ai de bucataria romaneasca?

Chef Adrian Stancu: Personal nu ma regasesc in bucataria romaneasca… O consider gustoasa, dar mie personal nu imi place din cauza mancarurilor prea grele: sosuri, ciorbe, tochituri etc.

Slab sau Gras: Care e mancarea ta preferata?

Chef Adrian Stancu: In general nu sunt mofturos, imi place sa mananc orice, sa experimentez, sa gasesc gusturi noi! De exemplu, am gatit o supa de peste intr-un borcan. Un borcan ermetic in care am pus trei tipuri de peste, scoici, creveti, calamari, sepie. Am numit-o “marea intr-un borcan”. E absolut geniala!

Slab sau Gras: Care sunt cele mai ciudate alimente pe care le-ai consumat?

Chef Adrian Stancu: Arici de mare, scos din mare, taiat si servit, creveti vii cruzi – foarte buni, ciuperci porcinni crude. Am avut ocazia sa incerc carnea de zebra, dar nu m-am incumetat.

Slab sau Gras: Cea mai celebra mancare italineneasca e pizza: care ar fi secretele unei pizza ca-n Italia?

Chef Adrian Stancu: In primul rand ingredientele. Ideal e sa provina din Italia: faina Caputo, uleiul de masline extravirgin de buna calitate, sosul de rosii San Marzzano. Apoi cuptorul e foarte important. Trebuie sa fie pe lemne. Cuptorul de la restaurantul nostru este adus de la Napoli si se incalzeste la 500 de grade. O pizza se coace in 90 de secunde!

Slab sau Gras: Romanii in general se feresc sa cumpere si sa gateasca fructe de mare… Spune-ne cate ceva despre ele. Cum le alegem si cum le gatim?

Chef Adrian Stancu: In primul rand trebuie sa fie proaspete. Trebuie sa invatati sa recunoasteti fructele de mare bune. Pestele trebuie sa aiba branhiile rosii, carnea sa fie tare, ochii sa luceasca. Nu ezitati sa le mirositi! Trebuie sa simtiti un miros curat de mare – lucru valabil pentru toate fructele de mare.  E usor. Gatitul lor nu e complicat deloc. Iata o reteta simpla si foarte gustoasa care merge pentru majoritatea tipurilor de peste: se pune putin ulei de masline intr-o tigaie, se adauga un catel de usturoi zdrobit pentru ca uleiul sa ia aroma usturoiului. Pe pielea pestelui se pune o crenguta de rozmarin. Pestele se dezoseaza si se aseaza in tigaie pentru 2-3 minute. Se intoarce, se opreste focul si se tine inca 1 minut. Si gata!

Slab sau Gras: Care este idealul tau professional?

Chef Adrian Stancu: Imi doresc sa aduc o stea Michelin in Romania si sa schimb mentalitatea romanilor despre a manca… De asemenea, as vrea ca intr-o zi sa am propriul restaurant.

Sfaturi de la Chef Adrian Stancu:

– Ingredientele reprezinta 80% din gatit. Conteaza materia prima! Ingredientele sa fie proaspete intotdeauna. Chiar si ierburile.

– Gatiti si fructe de mare! Experimentati, incercati. Mai greu e sa gatesti o friptura de vita decat un homar.

– Evitati alimentele prajite in ulei, in special vara.

– E important ca aspectul mancarii sa fie placut! Folositi-va imaginatia pentru a crea farfurii placute ochiului! 

Puteti incerca preparatele gatite de Chef Adrian Stancu la restaurantul Terra e Fuoco din Bucuresti, str. Ion Neculce, nr. 63, www.terraefuoco.ro, Facebook: Terra e Fuoco.

Etichete:

bucatarie italieneasca, restaurant italian bucuresti, terra e fuoco

Articole recomandate din categoria Retete

5 rețete simple fără gluten recomandate persoanelor celilace
Glutenul este o substanță proteică prezentă în mod natural în grâu, ovăz, orz, secar..

18.01.2021

Natalia Talmacec
retete
Dieta Keto: 3 rețete pentru prânz și cină

14.01.2021

Natalia Talmacec
retete
5 idei de cină sănătoasă pentru copii

13.01.2021

Natalia Talmacec
retete
Detoxifierea organismului necesară după Sărbători

12.01.2021

Liliana Costache
retete
Cea mai bună rețetă de humus

08.01.2021

Natalia Talmacec
retete
Cele mai sănătoase 3 rețete de smoothie

07.01.2021

Natalia Talmacec
retete
Top 5 rețete culinare de sărbătoare

23.12.2020

Natalia Talmacec
retete



Cele mai vizualizate articole

  1. Dieta Dukan de la A la Z
    02.07.2013
    306 1016091
  2. Dieta cu supa de varza
    01.07.2013
    182 332125
  3. Regimul Oshawa
    02.07.2013
    181 337842
  4. “Am slabit 26 de kilograme cu Kangoo Jumps”
    07.08.2013
    150 284457
  5. 12 kg intr-o luna!
    19.10.2006
    66 141921



Cu noi poți să ai silueta visată!

Instrumente de sănătate

Calculator greutate ideală
Calculator hidratare optimă
Calculator rata metabolismului bazal
Calculator procent grăsime corporală
Calculator indice masă corporală
Retete Editorial Sport Sanatate

Recomandări din alte categorii

Retete de sanatate de la Naturalis
Nu toți pacienții confirmați cu COVID-19 produc anticorpi protectori
Atacurile de panică, tot mai frecvente în pandemie. Evitarea lor, cel mai mare obstacol în calea vindecării
Trusa de vacanta pentru o vara de nota 10
5 exerciții pentru spate
5 exerciții cardio pentru acasă
slab-sau-gras
facebook
instagram
youtube
tonica group
Despre
  • Povestea Slab sau Gras
  • Sitemap
  • Regulamente concursuri
Contact
  • Contactează-ne
  • Publicitate
Parteneri
  • Noutăți
  • Diete
newsletter-icon

Cu noi poți să ai silueta visată!

Copyright © Tonica Group 2021
  • Termeni și condiții
  • Contactează-ne