Actrița indiană Mishti Mukherjee moare din cauza insuficienței renale la 27 de ani. Dieta keto, incriminată

Timp estimat de citire:

1 minut, 33 secunde

Actrița de la Bollywood Mishti Mukherjee, în vârstă de 27 de ani, a decedat pe 2 octombrie, în orașul Bangalore din cauza insuficienței renale. Mass-media din India a citat o declarație făcută de familia ei, care a dat vina pe dieta ketogenică pentru problemele renale apărute, acestea ducând la moartea tinerei.

Actrița a debutat în industria filmului din India, în 2012, jucând magistral în mai multe producții Bollywood.

Despre dieta Keto

Pentru cei nefamiliarizați, dieta ketogenică (dieta ceto) este bogată în grăsimi, moderată în proteine și cu conținut scăzut de carbohidrați. Este concepută pentru a ajuta la scăderea în greutate prin intrarea organismului în faza de cetoză. Urmată ca la carte, dieta ar trebui să conțină aproximativ 75% grăsimi, 20% proteine ​​și doar 5% carbohidrați pe zi. Principiul din spatele acestei diete este de a elimina majoritatea surselor de carbohidrați (pe care corpul nostru le folosește drept combustibil) și de determina organismul să folosească în schimb grăsimile ca sursă de energie. Acest proces este cunoscut sub numele de cetoză și apare de obicei în decurs de 3, 4 zile de la începutul dietei.

În timp ce dieta bogată în grăsimi poate avea beneficii pentru sănătate și are mulți adepți, mai multe studii au legat-o și de efectele adverse asupra organismului, mai ales dacă este urmată pentru o perioadă îndelungată. Această dietă poate pune mult stres pe rinichi și poate duce la formarea de calculi renali (pietre). Chiar dacă keto este o dietă bogată în grăsimi (și nu neapărat bogată în proteine), creșterea moderată a consumului de proteine trebuie, de asemenea, monitorizată cu atenție, în special de cei care suferă deja de boli renale cronice sau de orice alt tip de afecțiune renală.

Sursa: timesofindia.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate