5 zile de dieta pe luna, de ajuns pentru imbunatatirea sanatatii

Timp estimat de citire1 minut, 30 secunde

Mai multe teste clinice realizate pe animale de laborator, dar si pe oameni, au relevat ca reducerea aportului caloric timp de cinci zile pe luna poate avea mai multe efecte pozitive decat un regim de slabire obisnuit.

A te supune privatiunilor alimentare vreme indelungata e posibil sa nu fie cea mai buna solutie pentru pierderea in greutate si mentinerea bunei functionari a organismului. Rezultatele unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Statele Unite, sugereaza ca urmarea unui plan alimentar restrictiv doar cinci zile pe luna ar oferi mai multe beneficii, fata de o dieta tinuta pe perioade mai lungi de timp.

Aceasta metoda pusa in aplicare pe rozatoare a demonstrat o evidenta ameliorare a starii generale de sanatate, a prelungit speranta de viata si a diminuat riscurile de afectiuni cardiovasculare, boli inflmatorii si cancer. Chiar si capacitatea intelectuala a fost imbunatatita. Regimul, numit „Fasting Mimicking Diet” (Dieta care mimeaza postul), imita efectele postului, fara a impune insa restrictii alimentare la fel de drastice. Scopul este acela de a diminua la 40% aportul energetic, consumand mai putine proteine si glucide, dar mai multe grasimi „bune”.

Stimuleaza regenerarea celulara

Autorii studiului au raportat, de asemenea, si o accelerare a restaurarii tesuturilor lezate. Mai exact, in cazul animalelor care au avut parte de dieta care mimeaza postul, ficatul si celulele stem din organism s-au regenerat mult mai repede decat la cele din grupul de control. Acelasi tip de experiment, oferind acelasi tip de rezultate incurajatoare, a fost realizat pe aproape 80 de voluntari umani, precizeaza cerectatorii in lucrarea lor, publicata in revista „Cell Metabolism”.

In mod evident, sunt necesare studii suplimentare pentru a intelege mai bine cum functioneaza aceasta metoda. Cu toate acestea, oamenii de stiinta se arata foarte optimisti.

Sursa: www.santemagazine.fr

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate