Uleiul de cocos, aliment-minune pentru sanatate

Timp estimat de citire1 minut, 6 secunde

In ultimii ani, uleiul de cocos a ajuns sa fie considerat unul dintre cele mai sanatoase alimente. Acest lucru a fost demonstrat in mai mult de 1.500 de studii de cercetare. Uleiul de cocos poate fi folosit atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern.

Cercetatorii au descoperit in sfarsit secretul uleiului de cocos, acesta fiind grasimile saturate pe care le contine. In general, grasimile saturate sunt considerate grasimi nesanatoase si fara beneficii asupra sanatatii. Insa grasimile continute de uleiul de cocos sunt foarte sanatoase, fiind reprezentate de acizii grasi cu lant mediu (MCFAs): acid caprilic, acid lauric si acid capric. De mentionat ca acesti trei acizi grasi cu lant mediu se gasesc doar in nuca de cocos.

 62% din uleiurile nucii de cocos sunt rezultate din cei trei acizi grasi cu beneficii asupra sanatatii, iar 91% din grasimile uleiului de cocos sunt grasimi saturate sanatoase.

Sursa buna de energie

Majoritatea grasimilor pe care le consumam au o perioada mai lunga de digestie, dar acizii MCFAs, care se regasesc in uleiul de cocos, furnizeaza sursa perfecta de energie, deoarece trebuie sa treaca doar prin trei pasi pentru a fi transformati in energie, fata de celelalte grasimi care trebuie sa treaca prin 26 de pasi. Acizii grasi cu lant mediu sunt usor de digerat, nu se depoziteaza rapid in tesutul adipos si au proprietati antimicrobiene si antifungice.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu