Top 5 cele mai scumpe cocktailuri din lume

Timp estimat de citire2 minute, 4 secunde

Oamenii se intalnesc in baruri de noapte, cluburi sau alte locuri unde sarbatoresc evenimente importante din viata, leaga prietenii sau pur si simplu se simt bine. Desi cei mai multi dintre noi ne bucuram de o bere sau un pahar de vin, sunt si persoane care iau parte la petreceri de un lux de neimaginat, unde servesc cocktailuri exclusiviste. Iata care sunt cele mai scumpe cocktailuri din lume!

1.Martini-on-the-Rock
Acest cocktail este servit cu un singur cub de gheata si un diamant la The Blue Bar din New York. Este singurul Martini pe care trebuie sa-l comanzi cu 72 de ore inainte, pentru a-ti putea selecta diamantul de la magazinul de bijuterii al hotelului. Pretul acestui cocktail este de 10.000 $, dar poate varia in functie de diamantul ales. Din 2004 pana in prezent, s-au vandut doar doua cocktailuri de acest fel, unul dintre acestea pentru o cerere in casatorie.

2. Louis XII Diamond Cocktail
The Piano Bar din Sheraton Park Tower Hotel din Londra ofera clientilor sai unul dintre cele mai scumpe cocktailuri din lume. Acesta contine cel mai fin coniac, dar si cea mai fina sampanie, plus un diamant. Pretul aproximativ este de 4.000 de lire sterline, dar poate varia in functie de calitatea diamantului ales de client.

3. Sapphire Martini
Barul Mezz Ultra Lounge,ce face parte din cazinoul Foxwoods Resort Casinodin Connecticut, ofera un cocktail numit Sapphire Martini, preparat din Blue Curacao, Bombay Sapphire Gin si un strop de dry vermouth. Marginea paharului este acoperita cu zahar albastru, iar bautura este servita impreuna cu o pereche de cercei de argint marca Sterling, cu safire albastre si diamante. Cocktailul costa „doar” 3.000 de dolari.

4. Platinum Passion
Acest cocktail este o specialitate oferita de restaurantul Duvet din New York. Contine unul dintre cele mai scumpe coniacuri din lume, L’ésprit de Courvoisier, sampanie Ruinart si siropuri speciale cu arome de fructul pasiunii, fructe de padure si miere de albine. Bautura este servita intr-un pahar de sampanie si decorata cu o orhidee alba. Pretul? 1.500 $.

5. Mai Tai
La Hotelul Merchant din Belfast este servit cel mai scump Mai Tai din lume, la pretul de 1.400 $. Hotelul Merchant detine una dintre cele sase sticle existente in lume de Wray and Nephew Rum, folosit in reteta originala a acestui cocktail, in anul 1944. Insusi managerul hotelului sustine ca Merchant este singurul hotel din lume care poate prepara aceasta bautura, iar cantitatea de rom ramasa mai poate fi folosita pentru prepararea a doar 15 cocktailuri. Pana in prezent doar doua cocktailuri de acest fel s-au vandut.

Sabina Ghiormescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate