Sportul de performanta adauga 7 ani la speranta de viata

Timp estimat de citire0 minute, 41 secunde

Fotbalistii, ciclistii, tenismenii si alti sportivi de nivel inalt se bucura de o speranta de viata cu 7 ani mai mare prin comparatie cu persoanele care nu participa la competitii sportive.

Aceasta este concluzia la care a ajuns Juliana Antero-Jacquemin, cercetator la Institutul National pentru Sport, Expertiza si Performanta din Paris, dupa ce a studiat istoricul a 2.814 sportivi francezi care au participat la Jocurile Olimpice intre 1912 si 2012. „Acesti atleti au prezentat o speranta de viata medie cu 7 ani mai mare decat ​​populatia generala”, a aratat specialista. Potrivit acesteia, prin practicarea unui sport la nivel inalt se castiga cel putin doi ani de viata, datorita reducerii riscului de boli cardiovasculare, alti doi ani se adauga ca urmare a scaderii riscului de a dezvolta cancer. Iar ultimii trei ani in plus s-ar datora diminuarii riscului de accidente de diverse tipuri.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate