Salate proaspete care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun

Timp estimat de citire2 minute, 22 secunde

Bunatatile traditionale sunt nelipsite de pe masa festiva de Craciun si de Anul Nou, dar noi credem ca este la fel de important ca si in mini-vacanta de Sarbatori sa mananci sanatos! Stii deja ca este important sa ai zilnic in meniu 5 portii de fructe si legume, iar o salata proaspat preparata este alegerea ideala pentru o masa de Craciun mai sanatoasa.

Incearca si tu o salata delicioasa cu ingrediente de iarna, perfecta pentru masa de Craciun alaturi de cei dragi!

Salata cu rucola si conopida

Rucola se gaseste in supermarketuri pe tot parcursul anului, asa ca o poti incorpora cu usurinta in salatele pe care le pregatesti. Ai incercat vreodata combinatia de rucola si conopida coapta?

Ingrediente:

  • 10 buchetele de conopida coapta
  • 100 g de rucola
  • lingura de ulei de masline extravirgin
  • lingura de nuci maruntite
  • Sare

Preparare: Amesteca buchetele de conopida crude cu ulei si un strop de sare, aseaza-le intr-o tava si da-le la cuptorul preincalzit pana prind o crusta aurie. Apoi amesteca rucola cu nucile, conopida coapta, uleiul de masline si sarea si serveste.

Salata cu linte, sfecla si lamaie

Plina de vitamine si foarte aromata, aceasta salata specifica iernii aduce savoare si un strop de prospetime mesei tale de Craciun. Daca ai la indemana, poti adauga si patrunjel proaspat, tocat marunt!

Ingrediente:

  • 250 g de fasole verde din conserva
  • sfecla mare
  • 60 g de linte verde, fiarta
  • 30 g de fistic crud maruntit
  • Coaja si sucul de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare, piper (proaspat macinat, pentru mai multa aroma)

Preparare: Taie fasolea verde in bucatele de cel mult 2 cm. Fierbe sfecla, strecoar-o, raceste-o si tai-o felii. Amesteca toate ingredientele intr-un bol mare si savureaza aceasta salata de iarna!

Salata cu pere, merisoare si nuci

Delicioasa si revigoranta, aceasta salata cu arome de iarna este apreciata atat de adulti, cat si de cei mici. Incearc-o si tu!

Ingrediente:

  • punga de salata gata spalata si tocata
  • Un mar mare, taiat bucati
  • para, taiata bucati
  • 60 g de merisoare uscate
  • 60 g de nuci crude, maruntite
  • lingura de seminte de in
  • 2 linguri de suc de portocale

Preparare: Amesteca toate ingredientele intr-un bol si serveste salata alaturi de friptura sau simpla, ca aperitiv.

Salata cu morcovi si portocale

Aceasta reteta de salata este accesibila, rapida si aspectuoasa – perfecta pentru masa de Craciun si orice masa din perioada Sarbatorilor de iarna!

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 2 portocale
  • mana de salata din punga
  • 3 linguri de suc de portocale proaspat
  • 1 lingura de suc de lamaie proaspat
  • 1 lingurita de miere
  • 3 lingurite de ulei de masline
  • 3 lingurite de ulei vegetal
  • 2 lingurite de seminte de susan
  • Sare, piper

Preparare: Curata morcovii si, cu ajutorul unui feliator, taie fasii lungi si subtiri. Curata portocalele, taie-le in bucati mici si amesteca-le cu morcovii si salata intr-un bol. Prepara dressing-ul cu sucul de portocale, sucul de lamaie, uleiurile vegetale, sarea si piperul, apoi toarna-l peste salata si amesteca.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu