Retete rapide din bucataria internationala

Timp estimat de citire2 minute, 51 secunde

Oricat de mult ti-ar placea sa gatesti, sunt zile in care preferi sa pregatesti ceva rapid si sa petreci mai mult timp facand alte lucruri. Retetele rapide nu trebuie sa fie neaparat banale, ci, din contra, pot sa fie iesite din comun si delicioase, precum cele pe care ti le propunem!

Inspirate din retetele traditionale din diferite bucatarii internationale, cele patru retete de mai jos se prepara in scurt timp si sunt hranitoare, perfecte pentru o cina alaturi de prieteni sau de familie. Ingredientele sunt usor de gasit in supermarket, iar prepararea fiecarei retete nu necesita nicio tehnica speciala. Incearca-le si tu!

Vita in stil thailandez
Ingrediente:
650 g de carne de vita fara grasime, taiata in fasii groase
50 g de pasta de tomate (sau de curry)
300 ml de lapte de cocos
O rosie mare, taiata cuburi
O jumatate de dovlecel, feliat
Un cartof, curatat si feliat
Lamaie si frunze de busuioc pentru decor
Preparare: Toarna 150 ml de lapte de cocos intr-o tigaie inalta sau wok, adauga pasta de tomate si fierbe pana cand uleiul iese la suprafata. Adauga vita, amesteca bine, da focul mai incet si fierbe timp de 20 de minute. Adauga restul de lapte de cocos, adu la punctul de fierbe si pune legumele. Lasa mancarea pe foc pana cand legumele sunt fierte. Serveste cu orez „jasmine”, garnisit cu lamaie si frunze de busuioc.

Supa Vichyssoise
Ingrediente:
O cana de praz, taiat felii subtiri (doar partea alba)
O jumatate de ceapa, feliata
2 linguri de un
2 cani de cartofi, taiati cubulete
2 cani de supa de pui
O cana de lapte
O jumatate de cana de smantana degresata
Un varf de cutit de sare
Patrunjel pentru decor
Preparare: Topeste untul in oala, caleste ceapa si prazul pana devin transparente, dar ai grija sa nu fie maro. Adauga feliile de cartofi si supa de pui in oala, adu la punctul de fierbere, acopera, da focul mai mic si lasa la fiert timp de 35 de minute. Pune supa in blender. Adauga laptele, sarea si smantana si mixeaza bine. Supa poate fi mancata rece sau calda, garnisita cu patrunjel proaspat.

Frittata cu legume
Ingrediente:
O lingura si jumatate de ulei vegetal
O ceapa de apa
2 catei de usturoi, pisati
Un ardei gras verde, taiat cubulete
O jumatate de rosie mare, taiata cubulete
4 oua mari, batute
O cana de spanac tocat
1-3 lingurite de sare cu aroma de usturoi
O jumatate de lingurita de piper negru
O lingurita de boia
O jumatate de cana de parmezan
Preparare: Intr-o tigaie din fonta, incalzeste uleiul si pune ceapa, usturoiul si ardeiul. Gateste la foc mediu pana cand se inmoaie si imprastie un miros puternic. Apoi, adauga spanacul si rosia si fierbe aproximativ 1-2 minute. Intr-un bol separat, amesteca ouale, sarea, boiaua si piperul. Apoi se adauga jumatate din cantitatea de branza si se amesteca. Pune totul in tigaie si coace la foc mediu timp de 3-4 minute. In acest timp, razuieste partile laterale si fundul tigaii pentru a muta ouale. Cand ouale sunt aproape gata, acopera-le cu branza si da la cuptor, la foc mare, timp de 2 minute. Scoate din cuptor, lasa frittata sa se raceasca 5 minute si tai-o bucati.

Salata de cuscus
Ingrediente:
O cana de cuscus (cu fierbere in 5 minute)
Un mar verde taiat in bucati mici
O legatura mare de patrunjel tocat
O jumatate de cana de nuci tocate
O cana mica de merisoare uscate
O lingura de curry pudra
O cana de iaurt grecesc, simplu
Preparare: Amesteca cuscusul, merisoarele, nucile, pudra de curry si marul, apoi adauga iaurtul si omogenizeaza. Garniseste cu patrunjel proaspat.

Raluca Baciu-Mateescu
Sursa: opensourcefood.com

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu