Raportul corect dintre Omega-3 si Omega-6, esential pentru silueta

Timp estimat de citire0 minute, 43 secunde

O mai buna calibrare a aportului de acizi grasi Omega-3 si Omega-6 reprezinta o strategie cu rezultate certe contra kilogramelor in plus.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii americani dupa ce au analizat modificarile intervenite in ultimii ani in ceea ce priveste raportul dintre Omega-3 si Omega-6 si impactul acestor schimbari asupra functiilor organismului. Potrivit studiului lor, proportia dintre cele doua tipuri de acizi grasi esential a ajuns sa fie prea mare, in tarile occidentale consumul de Omega-6 fiind chiar si de 16 ori mai mare decat cel de Omega-3. Restabilirea echilibrului dintre acesti acizi grasi trebuie sa reprezinte o prioritate, spun autorii studiului aparut in revista medicala „Open Hearth”, atat pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare, cat si pentru evitarea castigului ponderal. In acest sens, specialistii recomanda reducerea consumului de uleiuri de porumb, floarea-soarelui, soia in favoarea celui al uleiurilor din seminte de struguri, rapita, nuci, avocado.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu