Raportul corect dintre Omega-3 si Omega-6, esential pentru silueta
O mai buna calibrare a aportului de acizi grasi Omega-3 si Omega-6 reprezinta o strategie cu rezultate certe contra kilogramelor in plus.
15.12.2016
1584


Timp estimat de citire:
0 minute, 43 secundeLa aceasta concluzie au ajuns cercetatorii americani dupa ce au analizat modificarile intervenite in ultimii ani in ceea ce priveste raportul dintre Omega-3 si Omega-6 si impactul acestor schimbari asupra functiilor organismului. Potrivit studiului lor, proportia dintre cele doua tipuri de acizi grasi esential a ajuns sa fie prea mare, in tarile occidentale consumul de Omega-6 fiind chiar si de 16 ori mai mare decat cel de Omega-3. Restabilirea echilibrului dintre acesti acizi grasi trebuie sa reprezinte o prioritate, spun autorii studiului aparut in revista medicala „Open Hearth”, atat pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare, cat si pentru evitarea castigului ponderal. In acest sens, specialistii recomanda reducerea consumului de uleiuri de porumb, floarea-soarelui, soia in favoarea celui al uleiurilor din seminte de struguri, rapita, nuci, avocado.
STUDIU: În România, doar 1% dintre cei vaccinați cu Pfizer s-au infectat ulterior cu SARS-CoV-2
Rezultatele primei etape a studiului privind răspunsul imun al organismului în urma vaccin..
13.04.2021
noutati
Carnea procesată, boală curată: s-a confirmat legătura cu riscul de deces prematur
01.04.2021
noutati
“Ora de sport în aer liber” pentru 38 de copii nevoiași de la Centrul de zi “Bufkids”
01.04.2021
noutati

STUDIU: În România, doar 1% dintre cei vaccinați cu Pfizer s-au infectat ulterior cu SARS-CoV-2
13.04.2021

Carnea procesată, boală curată: s-a confirmat legătura cu riscul de deces prematur
01.04.2021

“Ora de sport în aer liber” pentru 38 de copii nevoiași de la Centrul de zi “Bufkids”
01.04.2021