Raportul corect dintre Omega-3 si Omega-6, esential pentru silueta
O mai buna calibrare a aportului de acizi grasi Omega-3 si Omega-6 reprezinta o strategie cu rezultate certe contra kilogramelor in plus.
15.12.2016
Timp estimat de citire:
0 minute, 43 secundeLa aceasta concluzie au ajuns cercetatorii americani dupa ce au analizat modificarile intervenite in ultimii ani in ceea ce priveste raportul dintre Omega-3 si Omega-6 si impactul acestor schimbari asupra functiilor organismului. Potrivit studiului lor, proportia dintre cele doua tipuri de acizi grasi esential a ajuns sa fie prea mare, in tarile occidentale consumul de Omega-6 fiind chiar si de 16 ori mai mare decat cel de Omega-3. Restabilirea echilibrului dintre acesti acizi grasi trebuie sa reprezinte o prioritate, spun autorii studiului aparut in revista medicala „Open Hearth”, atat pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare, cat si pentru evitarea castigului ponderal. In acest sens, specialistii recomanda reducerea consumului de uleiuri de porumb, floarea-soarelui, soia in favoarea celui al uleiurilor din seminte de struguri, rapita, nuci, avocado.
STUDIU: Renunțarea la fumat chiar și la 75 de ani crește speranța de viață
10.10.2024
Catena, sponsor al turneelor Concord Iaşi Open ATP Challenger 100 şi UniCredit Iaşi Open WTA 250
11.07.2024