Puterea Alimentelor

Muesli, un cuvant cam greu de pronuntat, defineste produse diferit conditionate, dar care au la baza aceleasi componente. Sa incepem cu putina istorie. Desi muesli este astazi la moda, nu avem de-a face cu un produs nou, ci cu unul folosit de cel putin un secol in Elvetia...
Sursele sanatatii vin de cele mai multe ori din mijlocul naturii, iar noi trebuie sa invatam sa descoperim ce ne poate oferi fiecare anotimp, cum putem profita de cat mai multe din beneficiile pe care acesta ni le ofera in mod neconditionat.
Sunt sigura ca ati vazut in supermarketul in care va faceti cumparaturile niste radacini ciudate, semanand vag cu radacina de telina si vandute sub denumirea de ghimbir. Putini cred ca si-au facut curajul sa le cumpere si sa le foloseasca in bucatarie, desi preturile nu sunt deloc prohibitive. Adevarat, nu…
Azi, cand citim frecvent despre beneficiile unor fructe exotice cu nume si aspect bizar, avem tendinta de a neglija fructul autohton, ieftin si la indemana tuturor: marul. Sanatoase si excelente in dietele de slabire, merele ar trebui sa faca parte din dieta oricui, fie tanar sau varstnic.
Fructele de mare sunt pentru unii adevarate atractii. Pentru altii doar niste feluri de mancare pe care nu le vor servi niciodata. Termenul generic de fructe de mare reuneste vietuitoare marine precum crustaceele (crabi, raci, crevete, homari), molustele (stridii, caracatite, melci, calamari), algele, echinodermele (castravetii si aricii de mare) si,…
Beneficiile substantelor antioxidante au fost intens studiate si popularizate in ultimii ani, accentuandu-se importanta unei alimentatii bogate in nutrienti esentiali si in produse naturale ce iti fortifica organismul cu ajutorul antioxidantilor. Dintre acestea, afinele se afla în top!
Condimentele sunt esentiale in pregatirea unui fel de mancare gustos. Ele confera caracter, specificitate, gust, aroma si culoare. Ce ar fi gulasul fara boia, placinta cu mere fara scortisoara, friptura fara cimbru sau mititeii fara mustar?!
Super-alimentele sunt aici! Nu te teme! Te vor salva de kilogramele in plus si vor fi aliatele de fier ale sanatatii tale. Nici macar nu sunt prea scumpe… la vedere, caci le gasesti peste tot.
Practice, gustoase si nu numai, ciupercile sunt recunoscute pentru continutul lor scazut in calorii si grasimi si bogatia in substante nutritive. O portie de ciuperci contine doar 60 de calorii, daca, evident, stim s-o gatim cat mai dietetic!
Iahnie de fasole, fasole cu ciolan, fasole cu carnati… fasole, fasole… in bucataria traditionala romaneasca este un aliment intotdeauna prezent. Pentru ca tot mai multi oameni de stiinta si tot mai multe studii evalueaza si confirma efectul sanogenetic al consumului de leguminoase, ne-am gandit sa va prezentam cateva din beneficiile…

Video

Ofertele lunii la Catena

Politica de confidentialitate