Papilele gustative ne fac sa ne ingrasam?

Timp estimat de citire0 minute, 59 secunde

Un nou studiu publicat in SUA aduce o noua perspectiva asupra motivelor pentru care unele persoane devin supraponderale sau obeze. Conform cercetatorilor, papilele gustative ale copiilor si adolescentilor obezi sunt mai putin sensibile, in comparatie cu cele ale tinerilor cu greutate normala, iar aceasta diferenta poate fi o explicatie a instalarii obezitatii.

In studiu au fost inclusi aproximativ 200 de copii cu varste intre 6 si 18 ani, jumatate dintre ei fiind obezi. Oamenii de stiinta au descoperit ca participantii obezi, spre deosebire de grupul de control (copii cu greutate sanatoasa), au o abilitate mai redusa de a identifica gustul real al alimentelor. Cea mai scazuta perceptie a fost in privinta gustului sarat si amar, pe care tinerii obezi nu le puteau identifica usor.
In plus, varsta si sexul fiecarui participant au o influenta in perceptia gustului: participantele de sex feminin cu varstele cele mai mari au fost asociate cu o capacitate mai mare de a identifica gusturile. In ceea ce priveste gustul dulce, copiii obezi l-au perceput semnificativ mai putin dulce decat era in realitate, in 3 din 4 cazuri. Concluziile cercetatorilor arata ca tinerii obezi sunt mai putin capabili decat cei slabi sa perceapa si sa diferentieze gusturile.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate