MasterChef X 3 Sănătate în farfurie

Timp estimat de citire4 minute, 9 secunde

Pasiunea pentru gătit și gusturi rafinate a adus împreună trei personalități diferite într-unul dintre cele mai de succes show-uri culinare de divertisment din lume. Chef Joseph Hadad, Chef Silviu Chelaru și cunoscutul artist și expert în vinuri, Cosmin Tudoran, sunt cei trei jurați MasterChef ai noului sezon, difuzat de PRO TV.

Chef Joseph Hadad deține secretele a peste 2.000 de rețete sofisticate și, ca un adevărat star al bucătăriei internaționale, a avut oportunitatea să gătească chiar și pentru președinți de state. Chef Silviu Chelaru și-a descoperit pasiunea pentru gătit încă de când era copil. Și-a încercat talentul în show-uri culinare, a lucrat în țară și a plecat în Anglia, unde a gătit într-un restaurant cu o stea Michelin. Cosmin Tudoran este un cunoscut artist, dar în același timp este și unul dintre cei mai pasionați experți de vin din România. A intrat în juriul MasterChef cu o perspectivă complet nouă.

Cum e să fii în postura de jurat la show-ul culinar MasterChef?

Chef Joseph Hadad: Mă simt în largul meu! Pe platoul de filmări mă simt ca peștele în apă. Cel mai mult mă bucură că îmbin două dintre pasiunile mele atât de firesc, gastronomia și televiziunea. Îmi place foarte mult să interacționez cu camera, să ajung în casele oamenilor prin micile ecrane.

Chef Silviu Chelaru: Foarte interesant. E o mare provocare și o mare responsabilitate. În același timp este o recunoaștere a tuturor eforturilor mele și un motiv de mândrie. Mi-a schimbat viața într-un mod în care nu mă așteptăm și m-a scos din rutina restaurantului. În momentul de față, MasterChef îmi acaparează toată atenția.

Cosmin Tudoran: Onorant. Este cel mai vizualizat format de televiziune la nivel mondial, iar calitatea de jurat în show-ul difuzat în România mă obligă și mai mult. Rolul meu e definit de rolul celor care înțeleg bucătăria, o degustă și apreciază, pricep tehnicile și au valențe hedoniste. Calitatea de jurat mi-am mai exersat-o în cadrul concursurilor naționale și internaționale de vinuri, așa că această nouă experiență, cu siguranță mă va obligă să învăț lucruri noi.

Sa mănânci gustos și sănătos în zilele noastre poate fi o adevărată provocare. Ce sfaturi ai în acest sens?

Chef Joseph Hadad: Este într-adevăr o mare provocare, având în vedere că suntem mereu în goană și nu acordăm suficient timp informării. Primul sfat este legat de educare, e important să ne informăm din surse credibile și verificate pe de-o parte, iar pe de altă parte este foarte importantă disciplina și consecvența. A mânca gustos și sănătos trebuie să fie un obicei zilnic, nu ceva ce facem când ne amintim. Ce mâncăm astăzi se va vedea și simți în corpul nostru peste 10 sau 20 de ani.

Chef Silviu Chelaru: Într-adevăr așa este, piața este plină de tot felul de produse care pun la îndoială calitatea. Putem alege să ne facem cumpărături din piață, de la producători mici sau să încercăm să cumpărăm produse cu termen de perisabilitate cât mai scurt. Majoritatea produselor cu termene de garanție mari sunt tratate cu tot felul de aditivi care nu sunt benefici pentru organism.

Cosmin Tudoran: Să nu se facă rabat de la sănătos. Savoarea mâncărurilor se poate adaugă prin condimente, tipul de pregătire a produsului, parângul cu o licoare aparte, o companie plăcută și mai ales la toate acestea aș adăuga cumpătarea.

Care este rețeta pe care îți place cel mai mult s-o prepari?

Chef Joseph Hadad: Nu am o rețetă preferată, mie îmi place să gătesc cu gust și să creez artă culinară în farfurie. Cu cât mai multe ingrediente în farfurie, combinații de texturi și montaj, cu atât mai mare bucuria. Dacă ne referim la ce gătesc pentru mine, îmi place la nebunie să prepar rețete din zona mediteraneeană, cum ar fi un pește cu legume și sos mediteraneean.

Chef Silviu Chelaru: Pieptul de rață cu terină de cartofi. Este un preparat destul de simplu, dar trebuie tratat cu multă atenție.

Cosmin Tudoran: Sunt un mare fan al mâncărurilor mediteraneene în egală măsură și al celor asiatice. Așa că nu mă dau în lături de la a prepara un antricot de vită, o porție de paste sau o supă thai. Dar, nimic nu-mi poate distrage atenția de la o salată de roșii cărnoase și zemoase cu un ulei de măsline și câteva fire de busuioc aruncate peste, în care să-mi înmoi o bucată de pâine proaspăt scoasă din cuptor.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate