logo Slab sau Gras Tonica Group
Menu
  • Noutăți
        • Catena sustine „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii”

          decembrie 21, 2022

          Festivalul Brazilor de Crăciun, susținut şi în acest an de Catena, a stabilit un nou record de generozitate: 820.000 de euro

          decembrie 15, 2022

          Grupul Fildas – Catena, premiul „Lider în domeniul pharma de peste 30 de ani”, la Gala Premiilor Capital

          decembrie 12, 2022

          Încă un premiu pentru Fildas-Catena Grup: „Premiul pentru trei decenii de artă în business”

          noiembrie 1, 2022
  • Diete
        • Diete de slabit
        • Diete pentru îngrăsat
        • Diete Periculoase
        • Diete sănătoase
        • Menține-ți silueta, fără diete drastice

          ianuarie 18, 2023

          Categorii de alimente care îngrașă

          noiembrie 16, 2022

          15 alimente bune pentru slăbit

          noiembrie 15, 2022
  • Nutriție sănătoasa
        • Puterea Alimentelor
        • Igiena alimentației
        • Calorii alimente
        • Alimentatie sănătoasă pentru copii
        • Beneficii fructe și legume
        • Nutriție sportivă
        • Alimentația în sarcină
        • Top alimente care luptă cu inflamația

          ianuarie 30, 2023

          Știai că există și postbiotice? Au o influență importantă asupra imunității

          ianuarie 12, 2023

          Ce să mâncăm și ce să evităm în sezonul rece

          decembrie 13, 2022
  • Povești de succes
        • Postul intermitent l-a ajutat pe un medic din SUA să slăbească aproape 60 de kilograme în 18 luni

          ianuarie 12, 2023

          Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!

          februarie 15, 2021

          Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          septembrie 28, 2020

          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          ianuarie 13, 2020
  • Rețete
        • Rețete Dieta Keto
        • Rețete pentru Cină
        • Rețete Raw
        • Rețete Rina
        • Rețete sănătoase
        • Rețete smoothie
        • Dulciuri Sănătoase
        • Rețete Dieta Mediteraneeana
        • Rețete Detox
        • Rețete cu Carne
        • Rețete Dukan
        • Rețete pentru Copii
        • Rețete Diabetici
        • Rețete cu Pește
        • Rețete Pranz Sănătos
        • Rețete Celiaci
        • Rețete Mic Dejun Sănătos
        • Omleta vegană sau omleta de post: cum se face

          august 9, 2022

          Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!

          august 5, 2022
  • Sănătate
        • Alergii alimentare
        • Diabet și boli de nutriție
        • Diete pentru prevenirea bolilor
        • Wellness - Stil de viată
        • Remodelare Corporala
        • Refluxul gastroesofagian: care sunt cauzele și cum putem ameliora simptomele

          ianuarie 16, 2023

          Alimentația pentru creier sănătos

          ianuarie 12, 2023

          Alimente fără gluten: ce opțiuni ai

          ianuarie 6, 2023
  • Sport
        • Exerciții pentru slăbit
        • Interviuri cu sportivi
        • Personal Trainer
        • Dai examen la Poliție? Află cum să treci cu bine de proba sportivă!

          septembrie 22, 2022

          Fitness la vârsta a treia

          septembrie 5, 2022

          Top exerciții cu fit ball care te vor ajuta să slăbești

          decembrie 8, 2021
  • Psihologie
        • 20 de rezoluții sănătoase pentru noul an

          decembrie 27, 2022

          3 lucruri de la care să te abții pentru o viață mai bună

          aprilie 22, 2021

          Psiholog: „Emoțiile negative întrețin dependența alimentară și mâncatul compulsiv”

          martie 19, 2021

          Singurătatea și foamea, o relație oficializată

          februarie 22, 2021
  • Vedete
        • Vedete din Romania
        • Vedete internaționale
        • Faimosii XXL
        • Ce mănâncă Regele Charles în fiecare zi

          ianuarie 10, 2023

          Jenna Ortega din serialul Wednesday, vegană până să ajungă în România? Ce a făcut-o să renunțe la acest stil de viață

          decembrie 14, 2022

          Dieta lui Elon Musk: așa a scăpat CEO-ul Tesla și SpaceX de peste 9 kilograme!

          septembrie 7, 2022
  • Terapii alternative
        • Băile reci te-ar putea ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea

          decembrie 14, 2022

          5 plante pentru sănătatea ficatului

          septembrie 9, 2022

          Ayurveda și scăderea în greutate

          iulie 1, 2022

          Dieta cu suc de afine sau cum sa ai un abdomen de invidiat

          mai 13, 2022
retete

Masterchef – Trei bucatari de top si secretele lor

Din martie, la Pro TV, incepe un nou show exploziv! Vorbim despre o emisiune culinara, unde bucatari amatori se vor intrece intr-o competitie cum n-a mai existat! Catalin Scarlatescu, Sorin Bontea si Florin Dumitrescu sunt cei trei experti in arta culinara, juratii care vor supraveghea indeaproape concurentii si vor da verdicte. Haideti sa-i cunoastem impreuna si sa le aflam secretele! 

03.04.2012

Diana Sorescu

9985

Timp estimat de citire:

4 minute, 59 secunde

Slab sau Gras: Vorbiti-mi, va rog, despre show-ul MasterChef. Care este rolul vostru? Este pentru voi MasterChef o provocare?
Catalin Scarlatescu: Primul show culinar profesionist pentru bucatari amatori, ceva nou, ceva iesit din tiparele show-rilor culinare cu care este obisnuit telespectatorul roman. Rolul meu este evident de jurat. Bineinteles ca pentru fiecare membru al echipei MasterChef acest proiect este o provocare.
Sorin Bontea: Este cel mai mare show culinar din Romania si cine altcineva l-ar fi putut face, daca nu Pro TV? S-a vazut foarte bine inca de la preselectii, unde au fost mii de oameni, demostrand astfel pasiunea romailor pentru arta culinara. Rolul meu este acela de jurat. Punandu-mi experienta la bataie si obiectivitatea, va trebui, cu parere de rau, sa fac diferenta dintre un preparat bun si unul foarte bun.
Florin Dumitrescu: MasterChef este cea mai spectaculoasa emisiune de cooking pentru amatori! Am urmarit MasterChef SUA cu sufletul la gura! MasterChef cred si sper ca va reusi sa schimbe putin atitudinea romanilor fata de mancare si de ceea ce pun in farfurie. In calitate de jurat va trebui sa imi folosesc experienta gustului si simtul critic dobandit de-a lungul carierei mele in a gasi acea sclipire a geniului in bucatarie.

SG: Cum v-ati descoperit pasiunea pentru arta culinara?
Catalin Scarlatescu: Pasiunea pentru  „arta” culinara nu se descopera, se construieste. Nu este asa de simplu sa o descoperi, e nevoie de foarte multa munca, studiu, cercetare, inventivitate, creatie etc.
Sorin Bontea: Nu a fost nimic premeditat, pur si simplu a venit dintr-o joaca in bucataria mamei si, descoperind ca-mi place, m-am hotarat sa fac o cariera din asta. Am combinat utilul cu placutul.
Florin Dumitrescu: Pasiunea pentru arta culinara am descoperit-o pe parcurs. Imi placea sa mananc cand eram copil, mancam tot, inclusiv legumele din ciorba! Imi placea orice, nu eram pretentios si imi aduc aminte ca nu eram foarte interesat sa aflu cum se prepara un fel de mancare, pana sa intru prima data in bucataria restaurantului unde a inceput totul. Acolo am descoperit o lume noua, mi s-a deschis usa catre un taram in continua dezvoltare, fapt care m-a impresionat enorm si m-a facut sa inteleg ca aceasta meserie o pot face toata viata, fara sa ma plictisesc.

SG: Care sunt specialitatile voastre? Ce mancare va iese cel mai bine?
Catalin Scarlatescu: Specialitatea mea este mancarea de buna calitate. Nu  imi permit ca o mancare sa iasa mai bine sau mai putin bine decat alta. Toata  mancarea gatita de mine trebuie sa iasa perfect.
Sorin Bontea: Tinand cont ca ciorbele si supele imi plac foarte mult, pot spune ca sunt specialitatea mea, dar asta nu inseamna ca restul preparatelor nu imi ies la fel de bine.
Florin Dumitrescu: Mie nu imi place sa fiu limitat de reguli, imi place sa ma joc in bucatarie, sunt un fel de ,,amator profesionist”. Ma ajuta foarte mult faptul ca am o baza de bucatarie frantuzeasca, acumulata cu experienta din Italia, care imi permite sa ma joc. As putea spune ca specialitatea mea sunt melcii, iar cei care au gustat melci facuti de mine se intorc de fiecare data!

 

SG: Ce nu va place deloc sa mancati?
Catalin Scarlatescu: Nu sunt un tip mofturos, asa ca mananc orice este comestibil. Totusi, exista ceva care este de neinteles pentru mine: se numeste clatita! Nu inteleg de ce pentru a manca dulceata, gem, ciocolata etc. ai nevoie de o coca ce nu este nici coapta, nici prajita! Haideti sa incercam ceva: luati o foaie de clatita si rasuciti-o fara sa adaugati umplutura, puneti-o in palma si strangeti puternic pumnul. Deschideti palma si vedeti ce ajunge in stomacul vostru. Daca asta va doriti…
Sorin Bontea: Bataie (rade). Glumesc, mananc tot ce e comestibil, atata timp cat este gatit bine si are o poveste frumoasa.
Florin Dumitrescu: Nu exista nimic care sa nu imi placa. Imi place mancarea, prea mult cateodata. Daca ar fi ceva ce sa imi displaca ar fi gustul amar, in general.

 

SG: Exista tendinte si in arta culinara? Ce mancam in 2012?
Catalin Scarlatescu: Ca si in moda, bucataria trece de la o tendinta la alta in functie de anotimp si locul unde te afli. Daca in ultimii ani am trecut de la contemporan la eclectic si de la fusion la molecular, acum intram in era traditional minimalista.
Sorin Bontea: Nu cred ca exista cu adevarat o tendinta anume, dar au fost influente din bucataria franceza, italiana, indiana, mexicana si, in ultima perioada, bucataria moleculara. Iar in 2012 vom manca din mana unui MasterChef! Dar cred ca in viitorul apropiat, ne vom intoarce la bucataria clasica.
Florin Dumitrescu: Tendinte exista. De exemplu, am observat ca de vreo 2 ani incoace apar tot felul de magazine cu produse romanesti de calitate. Cred ca, mai nou, romanului ii place sa se intoarca la origini, sa descopere si alte gusturi traditionale decat cele cu care a fost obisnuit si, sincer, cred ca in 2012 vom manca din ce in ce mai mult romaneste!

SG: Din punctul vostru de vedere, care sunt cele mai nocive alimente sau mixuri?
Catalin Scarlatescu: Junk-food.
Sorin Bontea: Cele mai nocive alimente in general cred ca sunt cele bogate in grasimi si, bineinteles, cele prajite.
Florin Dumitrescu: Mancarea de tip fast-food este nociva, pentru ca nu stim cu exactitate ce este cu adevarat in produsele pe care le consumam. Ca aliment natural, consumat bineinteles in cantitati normale, de bun simt, nimic nu este nociv. Dar traditia aceasta, pur romaneasca, de a manca paine cu cartofi si carne, toate impreuna, este extrem de nociva si grea pentru organism. 

Interviu: Diana Sorescu
Foto: Pro Tv

Etichete:

arta culinara, bucatar, bucatarie, masterchef, retete dietetice

Articole recomandate din categoria Retete

Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!
Putem să spunem că pepenele verde este sinonim cu vara! Și mai ales când plănuiți un g..

05.08.2022

Mariș Adelina
retete
5 retete de sosuri dietetice pentru salate si fripturi

04.08.2022

tonica
retete
Supă de castraveți, gata în 10 minute!

15.07.2022

Mariș Adelina
retete
Rețetă de clătite americane fără zahăr

23.05.2022

Mariș Adelina
retete
4 rețete de salată de vară: gata în câteva minute!

23.05.2022

Mariș Adelina
retete
Top 3 retete dietetice pentru masa de Craciun

17.12.2021

tonica
retete
Supe aromate pentru serile racoroase de octombrie

08.10.2021

tonica
retete

Cele mai vizualizate articole

  1. Dieta Dukan de la A la Z
    02.12.2020
    306 1030446
  2. Dieta cu supa de varza
    01.07.2013
    182 344490
  3. Regimul Oshawa
    02.07.2013
    181 347628
  4. “Am slabit 26 de kilograme cu Kangoo Jumps”
    07.08.2013
    150 293886
  5. 12 kg intr-o luna!
    19.10.2006
    66 158920

Instrumente de sănătate

Calculator greutate ideală
Calculator hidratare optimă
Calculator rata metabolismului bazal
Calculator procent grăsime corporală
Calculator indice masă corporală
Retete Evenimente Sanatate Sport

Recomandări din alte categorii

Menține-ți silueta, fără diete drastice
Ce mănâncă Regele Charles în fiecare zi
Refluxul gastroesofagian: care sunt cauzele și cum putem ameliora simptomele
Trusa de vacanta pentru o vara de nota 10
Catena sustine „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii”
Dai examen la Poliție? Află cum să treci cu bine de proba sportivă!
slab-sau-gras
facebook
instagram
youtube
tonica group
Despre
  • Povestea Slab sau Gras
  • Sitemap
  • Regulamente concursuri
Contact
  • Contactează-ne
  • Publicitate
Parteneri
  • Noutăți
  • Diete
Solutionarea alternativa a litigiilor
Solutionarea online a litigiilor
newsletter-icon
Copyright © Tonica Group 2023
  • Termeni și condiții
  • Contactează-ne