Gustand si savurand lumea: Bucataria argentiniana

Timp estimat de citire2 minute, 43 secunde

Sange latin, dar… dragostea trece mai intai prin stomac, asa ca va invit sa degustam impreuna bucataria unei natii pline de caldura, dans, plaja si… mancaruri de vis: Argentina.

Primii europeni care au cucerit pamantul ce acum poarta numele de Argentina au fost spaniolii. Ulterior au venit italienii, francezii, englezii si oameni din mai toate natiile Europei. Astfel, bucataria argentiniana nu putea fi altfel decat un mix.

Carne, carne si iar carne
Bucataria argentiniana nu este pentru vegetarieni. Felul principal este pe baza de carne de vita. Argentina este renumita pentru calitatea si gustul carnii obtinute de la vacile crescute acolo, si se importa in toata lumea, inclusiv in Europa. Argentinienii nu mananca numai vita, ci si porc, miel sau pui, preferandu-se animalele crescute in propria curte.

Nu chili, vrem ceapa!
Spre deosebire de majoritatea tarilor din America de Sud, unde gustul favorit este cel dat de ardeiul rosu iute (chili), argentinienii prefara in mancare ardeiul rosu dulce, rosiile, ierburile aromate si ceapa.

Budinca de varza cu sos de tomate

Pentru a prepara o reteta tipic argentiniana aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • cateva felii de paine taiate cubulete (puteti folosi si paine neagra)
  • o cana de lapte
  • o varza medie, taiata solzisori
  • o ceapa mare taiata marunt
  • o lingurita de unt
  • doua oua batute
  • 50 de grame de parmezan (sau cascaval tare)
  • o lingurita de nuca pisata

Pentru sosul de rosii:

  • doua lingurite de ulei de masline
  • 400 de grame de rosii din conserva taiate cubulete
  • o lingurita de patrunjel proaspat maruntit
  • o lingurita de otet de vin rosu
  • putin sos de ardei iute
  • praf de scortisoara, sare si piper

Sa trecem la treaba: cuptorul se incinge la 200 de grade. Bucatelele de paine se pun intr-un bol si peste ele se toarna laptele. Intre timp, varza se pune intr-o tigaie adanca, se toarna peste ea apa clocotita cu sare si se lasa acoperita pe foc timp de 5 minute. Intr-o alta tigaie se incinge untul si se rumeneste ceapa in el. Varza se scurge si se pune intr-un bol impreuna cu ceapa, sare si piper, ouale batute, painea cu lapte (stoarsa in prealabil), parmezanul si nuca pisata si se amesteca bine. Amestecul se tine la cuptor timp de 20 de minute pana cand capata crusta.
Sosul de tomate se prepara punand rosiile in uleiul de masline bine incins si se lasa pe foc pana cand scade putin. Se adauga praf de scortisoara, patrunjelul, otetul, sosul de ardei iute, sare si piper si se lasa acoperit la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Budinca de varza se serveste fierbinte, cu sos abia scos de pe foc deasupra.

Dulce de leche
Toate deserturile preferate de argentinieni au la baza dulcele de lapte. Acesta se prepara foarte usor din lapte, zahar caramelizat, esenta de vanilie si bicarbonat de sodiu. Toate ingredientele se amesteca la foc mic pana cand se obtine o pasta groasa. Inmuiati biscuitii si prajiturile… este un deliciu.

Plus (+): Mancarurile argentiniene sunt atat de bune incat sunt celebre in toata lumea si aproape peste tot in Argentina exista restaurante unde se poate manca o carne delicioasa sau un desert exceptional.

Minus (-): Vegetarienilor le va fi greu sa gaseasca feluri culinare fara carne in bucataria argentiniana. Se consuma multa carne rosie si destul de putine legume proaspete.

Olivia Dutu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate