Dieta gresita, cauza a 45% din decesele provocate de bolile cardiometabolice

Timp estimat de citire0 minute, 43 secunde

Aproape jumatate din numarul total de decese induse de afectiunile cardiometabolice în SUA – printre care regasim bolile de inima, accidentele cerebrale si diabetul de tip 2 – au fost asociate cu obiceiurile alimentare necorespunzatoare, conform unui studiu publicat în cel mai recent numar al jurnalului „JAMA”.

Mai exact, dintre cele 702.308 de decese cauzate de aceste maladii în rândul adultilor, 318.656 au fost puse pe seama unui aport excesiv de sare, carne procesata, bauturi îndulcite cu zahar si alte produse nocive, dar si a unui consum insuficient de alimente si substante nutritive vitale pentru o viata sanatoasa, asa cum sunt fructele, legumele, nucile, semintele, cerealele integrale, grasimile polinesaturate si grasimile omega-3 prezente în fructele de mare si în peste. Important de notat este ca au fost înregistrate mai multe astfel de decese în rândul barbatilor, mai cu seama al celor cu niveluri mai scazute de educatie.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate