Clătite cu banane
Cum ți-ar suna o rețetă sănătoasă de clătite cu banane folosind doar două ingrediente principale? La prima vedere poate părea ciudat, însă rezultatul este unul foarte gustos și hrănitor. Rețeta de mai jos este una sănătoasă ce poate fi preparată atât ca mic dejun, cât și ca gustare. Aceste clătite sunt bogate în vitamine și minerale și sunt preparate fără a folosi ulei de floarea-soarelui.
15.12.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 28 secundeIngrediente
- 2 banane
- 3 ouă
- Ulei de nucă de cocos
Mod de preparare
- Într-un bol se pisează bananele.
- Pasta obținută se pune într-un blender împreună cu ouăle și se amestecă bine.
- Separat, se unge o tigaie pentru clătite cu puțin ulei de nucă de cocos și se coc clătitele pe ambele părți până ce se obține o culoare aurie.
Se pot umple sau unge cu gem de afine, mure, zmeră, după gustul fiecăruia.
Beneficii
100 de grame de banane sunt echivalentul a 88 de calorii. Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume pentru un motiv bun. Acestea sunt o sursă excelentă de vitamina A, vitamina B12, vitamina C, potasiu, magneziu, calciu, mangan. Consumul de banane ajută la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscurilor de cancer și de astm.
Oul este un aliment hrănitor, care nu îngrașă. Este indicat în diete pentru că asigură o cantitate scăzută de albumine și conține foarte puține glucide. Consumat dimineață, oul ajută la reducerea indicelui de masă corporală. Ouăle sunt bogate în nutrienți importanți organismului (magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, vitaminele A, B1, B2, B5, E). Totodată, ouăle sunt bogate în antioxidanți (seleniu) care ajută la reducerea inflamației din organism.
Chiftele de legume la cuptor - rețete ușoare pentru un stil de viață sănătos
20.07.2024