Chirurgia estetica

Timp estimat de citire2 minute, 43 secunde

Daca v-ati gandit la chirurgie ca metoda de modelare a trupului, iata cateva posibilitati.Abdominoplastia
Reprezinta o interventie chirurgicala estetica prin care se obtine un abdomen mai plat prin indepartarea excesului de piele si tesut adipos, care, de cele mai multe ori, ajunge sa atarne peste pube si chiar peste organele genitale. Aceste probleme sunt determinate de cresteri bruste in greutate, slabiri rapide si de sarcini mari sau multiple. Abdominoplastia este o interventie chirurgicala majora si se realizeaza numai sub anestezie generala. Propriu-zis, interventia consta intr-o incizie trasata de la o spina iliaca la alta urmata de indepartarea excesului tegumentar si adipos, intarirea si remodelarea musculaturii abdominale si intinderea pielii si repozitionarea ombilicului. Efectuata corect, abdominoplastia nu este urmata in general de complicatii. Dupa interventie se va purta o burtiera speciala timp de 3 saptamani, iar activitatea fizica normala se poate relua dupa minim o luna.

Augmentarea mamara (marirea sanilor)
Este o interventie chirurgicala cu scop estetic ce a reusit sa rezolve eficient si sigur una din dorintele majoritatii femeilor: aceea de a avea sani frumos conturati, fermi, de o marime adecvata corpului si propriei imagini despre sine. Dupa o discutie prealabila cu chirurgul plastician, care va va prezenta caracteristicile interventiei, veti fi supusa unui examen al zonelor de interes si vi se vor prezenta tipurile de implant siliconic, precum si alte cazuri similare cu al dumneavoastra pentru a avea o imagine cat mai corecta asupra viitorului rezultat. Interventia poate fi facuta sub anestezie generala sau locala (in unele cazuri) si se realizeaza prin introducerea implanturilor sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral. Cicatricile rezultate sunt mici (3-4 cm) si cu timpul devin greu sesizabile. Complicatiile postoperatorii sunt rare iar recuperarea postoperatorie este rapida, efortul fizic putand fi reluat dupa 2 saptamani.

Ridicarea sanilor (mastopexia)
Mastopexia consta in remodelarea si repozitionarea sanilor cazuti. Sarcina si alaptarea, scaderea in greutate, sanii voluminosi, calitatile ereditare si inaintarea in varsta sunt factori determinanti. In cazul acestei interventii chirurgul plastician, prin marcaje preoperatorii, va va crea o imagine asupra noii pozitii a sanilor si areolelor mamelonare. Repozitionarea sanului consta in ascensionarea glandei mamare la vechiul loc si mentinerea acesteia prin remodelarea invelisului tegumentar. Aureola va fi si ea repozitionata incat sanul sa isi recapete forma si proiectarea normala. Interventia poate fi asociata cu augmentarea mamara sau cu mamoreductia. Efectuata de un chirurg plastician calificat si in conditii operatoratorii adecvate mastopexia este o interventie sigura iar complicatiile sunt cele generale ale unei interventii chirurgicale.

Mamoreductia (micsorarea sanilor)
Sanii voluminosi devin cu timpul o povara permanenta, ce poate duce la modificari de postura insotite de migrene, dureri de coloana vertebrala si disconfort estetic. Mamoreductia este o interventie chirurgicala plastica prin care se obtine, in plus fata de mastopexie, si micsorarea volumului sanilor. In prealabil, impreuna cu chirurgul plastician, veti aprecia dimensiunile dorite dupa efectuarea interventiei precum si marimea noii aureole si pozitionarea cicatricilor. Mamoreductia consta in indepartarea surplusului glandular precum si a pielii in exces astfel incat noul san sa beneficieze de o marime, forma si pozitionare normale in raport cu restul corpului. Dupa operatie se impune purtarea unui garment special ce are rolul de a sustine sanul operat si de a facilita vindecarea. Disconfortul postoperator este minim iar recuperarea este rapida, munca de birou putand fi reluata dupa 10-12 zile. 

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate