Ou prăjit

Oul este o sursă excelentă de proteine de bună calitate, motiv pentru care consumul acestuia este frecvent recomandat, inclusiv în cadrul dietelor de slăbit. Problema este că, atunci când este prăjit, ca urmare a adaosului de grăsimi necesare gătirii – indiferent că-i vorba de unt sau ulei vegetal – , oul nu mai este la fel de prietenos cu silueta.

Oul prăjit nu-i vreo bucurie nici pentru ficat, dar nici pentru vezica biliară. De aceea, dacă vrei să eviți un surplus caloric nedorit, dar și disconfortul digestiv, alege să consumi ou fiert sau poșat, ca să fie mai apropiat ca aspect de oul prăjit.

Calorii ou prăjit

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii |196 Calorii | 329 Calorii | 588
Proteine| 13,6 Proteine |27,2 Proteine | 40,8
Lipide | 15,3 Lipide | 30,6 Lipide | 45,9
Carbohidrați | 0,9 Carbohidrați | 1,8 Carbohidrați | 2,7
Fibre | 0 Fibre | 0 Fibre | 0

 

Alte alimente sănătoase, cu puține calorii, pe care le poți include într-un plan alimentar echilibrat sunt: