logo Slab sau Gras Tonica Group
Menu
  • Noutăți
        • Cifre îngrijorătoare: 60% dintre români suferă din cauza surplusului de greutate

          martie 13, 2023

          Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023

          februarie 16, 2023

          Studiu: cum reduc riscul de cancer intervențiile chirurgicale pentru slăbit

          februarie 14, 2023

          Studiu: ce legătură are greutatea cu Vitamina D

          februarie 10, 2023
  • Diete
        • Diete de slabit
        • Diete pentru îngrăsat
        • Diete Periculoase
        • Diete sănătoase
        • Cele mai eficiente metode de slăbire și cum să le aplici corect

          martie 20, 2023

          Tehnici pentru controlul porțiilor și reducerea consumului de alimente nesănătoase

          martie 15, 2023

          Dieta keto, pro și contra

          martie 13, 2023
  • Nutriție sănătoasa
        • Puterea Alimentelor
        • Igiena alimentației
        • Calorii alimente
        • Alimentatie sănătoasă pentru copii
        • Beneficii fructe și legume
        • Nutriție sportivă
        • Alimentația în sarcină
        • 7 semne ale lipsei de vitamina C

          martie 10, 2023

          Ce și cum să mâncăm pentru a avea o viață lungă, ferită de boli

          martie 9, 2023

          Da sau Nu consumului de apă minerală carbogazoasă?

          martie 9, 2023
  • Povești de succes
        • Postul intermitent l-a ajutat pe un medic din SUA să slăbească aproape 60 de kilograme în 18 luni

          ianuarie 12, 2023

          Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!

          februarie 15, 2021

          Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          septembrie 28, 2020

          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          ianuarie 13, 2020
  • Rețete
        • Rețete Dieta Keto
        • Rețete pentru Cină
        • Rețete Raw
        • Rețete Rina
        • Rețete sănătoase
        • Rețete smoothie
        • Dulciuri Sănătoase
        • Rețete Dieta Mediteraneeana
        • Rețete Detox
        • Rețete cu Carne
        • Rețete Dukan
        • Rețete pentru Copii
        • Rețete Diabetici
        • Rețete cu Pește
        • Rețete Pranz Sănătos
        • Rețete Celiaci
        • Rețete Mic Dejun Sănătos
        • Omleta vegană sau omleta de post: cum se face

          august 9, 2022

          Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!

          august 5, 2022
  • Sănătate
        • Alergii alimentare
        • Diabet și boli de nutriție
        • Diete pentru prevenirea bolilor
        • Wellness - Stil de viată
        • Remodelare Corporala
        • Legătura dintre alimentație și starea de oboseală cronică

          martie 9, 2023

          Diabet gestațional: care este regimul pe care trebuie să-l adopte viitoarea mămică?

          martie 8, 2023

          Cum ajutăm pancreasul cu probleme – dieta în pancreatita cronică

          martie 3, 2023
  • Sport
        • Exerciții pentru slăbit
        • Interviuri cu sportivi
        • Personal Trainer
        • Exerciții cu picioarele pentru abdomen plat

          martie 10, 2023
          Spondiloza cervicala

          Exemple de exerciții care ameliorează simptomatologia în spondiloza cervicală

          martie 8, 2023

          Exerciții fizice care te ajută să arzi un număr mare de calorii

          martie 7, 2023
  • Psihologie
        • 20 de rezoluții sănătoase pentru noul an

          decembrie 27, 2022

          3 lucruri de la care să te abții pentru o viață mai bună

          aprilie 22, 2021

          Psiholog: „Emoțiile negative întrețin dependența alimentară și mâncatul compulsiv”

          martie 19, 2021

          Singurătatea și foamea, o relație oficializată

          februarie 22, 2021
  • Vedete
        • Vedete din Romania
        • Vedete internaționale
        • Faimosii XXL
        • Ce mănâncă Regele Charles în fiecare zi

          ianuarie 10, 2023

          Jenna Ortega din serialul Wednesday, vegană până să ajungă în România? Ce a făcut-o să renunțe la acest stil de viață

          decembrie 14, 2022

          Dieta lui Elon Musk: așa a scăpat CEO-ul Tesla și SpaceX de peste 9 kilograme!

          septembrie 7, 2022
  • Terapii alternative
        • Băile reci te-ar putea ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea

          decembrie 14, 2022

          5 plante pentru sănătatea ficatului

          septembrie 9, 2022

          Ayurveda și scăderea în greutate

          iulie 1, 2022

          Dieta cu suc de afine sau cum sa ai un abdomen de invidiat

          mai 13, 2022
retete

Aventura si bucatarie cu chef Adrian Trandafir

Adrian Trandafir, bucatarul-sef al restaurantului Dom din Targoviste, ne povesteste drumul pe care l-a parcurs pentru a descoperi secretele bucatariei. De la el aflam ca un bucatar bun trebuie sa se perfectioneze constant si sa iubeasca cu adevarat ce face. Cititi o poveste de viata interesanta si cateva opinii foarte bine argumentate despre mancare!

16.05.2016

Vali Morarescu

4826

Timp estimat de citire:

4 minute, 7 secunde

Slab sau Gras: Cum ai inceput sa gatesti?

Chef Adrian Trandafir: In copilarie, pe la 9 ani, eram foarte pretentios la mancare. Pur si simplu nu imi placea cum gatea mama! Asa ca am inceput sa-mi gatesc singur: oua, clatite, mamaliga si tot felul de preparate simple. Gatind mereu, a devenit o pasiune. Mai tarziu m-am inscris la liceul de industrie alimentara din Targoviste, unde am studiat chimia alimentara. Ce invatam la scoala aplicam acasa impreuna cu prietenii. Gateam impreuna si faceam tot felul de experimente culinare. Dupa liceu am facut scoala de bucatari din Targoviste si m-am angajat intr-un restaurant din oras, unde am lucrat cu un bucatar-sef de la care am invatat foarte multe. 3 ani am lucrat impreuna, iar vara pentru 3 sezoane am lucrat la mare ca bucatar-sef. Dupa aceasta experienta a urmat o intreaga aventura in strainatate, pentru a invata tainele bucatariei.

Slab sau Gras: Povesteste-ne despre aventura ta?

Chef Adrain Trandafir: Primul job in afara tarii a fost in Germania. Acolo am lucrat  ca bucatar-sef la o baza militara americana. Conduceam o echipa de 30 de persoane si misiunea noastra era sa gatim 3 mese pe zi pentru 3000 de militari. Dupa experienta germana, am lucrat in Spania, cu David Sanchez, bucatar cu o stea Michelin. De la el am invatat sa gatesc natural, sanatos, fiind practic experienta care m-a ajutat cel mai mult. Apoi, pentru o perioada, am lucrat in Anglia, in Londra, intr-un restaurant frantuzesc, dar nu a fost o experienta asa grozava.

Slab sau Gras: Incerci constant sa te perfectionezi?

Chef Adrian Trandafir: Citesc foarte mult si incerc sa aplic tot ce citesc. Practic, recreez retetele in stilul meu. Sunt un bucatar de fusion, imi place sa amestec tendinte asiatice, europene si americane.

Slab sau Gras: Ce parere ai despre bucataria romaneasca?

Chef Adrian Trandafir: Din pacate, consider ca noi nu avem o bucatarie romaneasca in adevaratul sens al cuvantului. Mancarea noastra e preluata de peste tot. Iar modul de preparare e in general gresit. Gatim prea mult preparatele asa incat se pierd vitaminele.

Slab sau Gras: Care e bucataria ta preferata?

Chef Adrian Trandafir: Bucataria frantuzeasca. E baza. De la ea pleaca si bucataria italiana. Prepararea alimentelor e mult mai soft, francezii tin la sanatate, la aportul de substante nutritive. Mancarea e usor digerabila si iti da o stare de bine.

Slab sau Gras: Care sunt specialitatile tale?

Chef Adrian Trandafir: Respect carnea de vita, muschiul de vita! De asemenea, in Spania, m-am specializat in gatirea pestelui si fructelor de mare.

Slab sau Gras: Da-mi un exemplu de meniu sanatos pentru o zi?

Chef Adrian Trandafir: Sa incepem cu un mic dejun cu anghinare cu oua de prepelita si icre de somon. Se prepara la cuptor aproximativ 4 minute. Ouale de prepelita sunt foarte sanatoase, contin multa Vitamina B6 (greu de gasit in alte alimente) si au putin cholesterol. Pranzul poate contine o salata cu peste si fructe, iar cina o mancare usoara, un piept de rata cu avocado la grill.

Slab sau Gras: Care sunt planurile tale de viitor?

Chef Adrian Trandafir: Imi doresc sa imi deschid un restaurant cu specific frantuzesc cu preparate bio. E un segment de piata destul de slab reprezentat in Romania, desi exista numeroase surse de unde se pot cumpara alimente bio.

Doua retete cu stil de la Adrian Trandafir

Supa de Jerez (pentru o persoana)

– supa de vita – 200 ml

– Jerez (bautura alcoolica spaniola) – 30 ml

– 2 oua de prepelita

– busuioc

– ciuperci champignion fierte – 50 g

– peperoncini – 0,5 g

– patrunjel – 1 g

– ulei de masline – 20 ml

– otet balsamic – 5 ml

Supa de vita si Jerez-ul se pun la fiert pana dau in clocot. Se aromeaza cu busuioc. Ciupercile se fierb si se marineaza cu ulei de masline, otet balsamic, peperoncini, sare si piper. Se servesc separate de supa si se adauga in aceasta in momentul in care mananci. Supa de vita se monteaza intr-un bol fierbinte si se adauga ouale crude.

Piept de rata cu struguri si prosciutto

– piept de rata – 200 g

– struguri – 40 g

– prosciutto – 20 g

– lamaie – 50 g

– ulei de masline – 20 ml

– sare, ceapa, piper, usturoi

Pieptul de rata se prajeste intr-o tigaie in putin ulei de masline, 2 minute pe fiecare parte. Se baga la cuptor. In aceeasi tigaie, se calesc ceapa cu usturoiul tocate marunt. Se adauga prosciutto pentru 30 de secunde. La final se adauga si vin alb si se mai lasa pe foc 5 minute la fiert.  Se face o reductie din suc de lamaie impreuna cu strugurii si prosciutto si se orneaza cu sosul de lamaie si sosul rezultat din ceapa cu usturoi si vin.

Pofta buna!

Interviu: Vali Morarescu

Etichete:

adrian trandafir, bucatar, bucatarie, sangria

Articole recomandate din categoria Retete

Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!
Putem să spunem că pepenele verde este sinonim cu vara! Și mai ales când plănuiți un g..

05.08.2022

Mariș Adelina
retete
5 retete de sosuri dietetice pentru salate si fripturi

04.08.2022

tonica
retete
Supă de castraveți, gata în 10 minute!

15.07.2022

Mariș Adelina
retete
Rețetă de clătite americane fără zahăr

23.05.2022

Mariș Adelina
retete
4 rețete de salată de vară: gata în câteva minute!

23.05.2022

Mariș Adelina
retete
Top 3 retete dietetice pentru masa de Craciun

17.12.2021

tonica
retete
Supe aromate pentru serile racoroase de octombrie

08.10.2021

tonica
retete

Cele mai vizualizate articole

  1. Dieta Dukan de la A la Z
    02.12.2020
    306 1031142
  2. Dieta cu supa de varza
    01.07.2013
    182 345151
  3. Regimul Oshawa
    02.07.2013
    181 348107
  4. “Am slabit 26 de kilograme cu Kangoo Jumps”
    07.08.2013
    150 294419
  5. 12 kg intr-o luna!
    19.10.2006
    66 159972

Instrumente de sănătate

Calculator greutate ideală
Calculator hidratare optimă
Calculator rata metabolismului bazal
Calculator procent grăsime corporală
Calculator indice masă corporală
Reviste Vedete Editorial Sport

Recomandări din alte categorii

Trusa de vacanta pentru o vara de nota 10
Adevarat / Fals despre beneficiile dietei fără gluten
Retete de sanatate de la Naturalis
Legătura dintre alimentație și starea de oboseală cronică
Exerciții cu picioarele pentru abdomen plat
Cele mai eficiente metode de slăbire și cum să le aplici corect
slab-sau-gras
facebook
instagram
youtube
tonica group
Despre
  • Povestea Slab sau Gras
  • Sitemap
  • Regulamente concursuri
Contact
  • Contactează-ne
  • Publicitate
Parteneri
  • Noutăți
  • Diete
Solutionarea alternativa a litigiilor
Solutionarea online a litigiilor
newsletter-icon
Copyright © Tonica Group 2023
  • Termeni și condiții
  • Contactează-ne