Antioxidantii din citrice tin la distanta bolile asociate obezitatii

Timp estimat de citire0 minute, 59 secunde

O clasa de substante antioxidante care se gasesc in portocale, lamai si alte citrice si-a dovedit eficienta in ceea ce priveste contracararea efectelor negative ale obezitatii. Testele in vitro si pe cobai sunt de-a dreptul promitatoare, spun oamenii de stiinta.

Potrivit acestora, animalele expuse timp o luna unei diete occidentale, bogate in grasimi, care au primit suplimente cu hesperidina, eriocitrina sau eriodictiol – flavonoide prezente in concentratii ridicate in citrice –, au inregistrat o reducere cu peste 50% a nivelului markerilor biologici care indica stresul oxidativ prin comparatie cu rozatoarele care nu au beneficiat de tratament. De asemenea, in cazul primului grup s-a observat o acumulare mai mica de grasimi, precum si mai putine daune la nivelul ficatului. „Studiul nostru n-a aratat niciun fel de implicatie a flavonoidelor din citrice in ceea ce priveste pierderea in greutate. Cu toate acestea, prezenta lor in alimentatie a ajutat cobaii sa ramana sanatosi prin reducerea nivelului de stres oxidativ, de lipide si glucoza in sange”, a precizat profesorul Thais B. Cesar, coordonatorul lucrarilor. Pasul urmator este replicarea studiului pe subiecti umani si determinarea celei mai bune cai de administrare a acestor flavonoide: consum de fructe, suc sau suplimente alimentare.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate