Antioxidantii din citrice tin la distanta bolile asociate obezitatii
O clasa de substante antioxidante care se gasesc in portocale, lamai si alte citrice si-a dovedit eficienta in ceea ce priveste contracararea efectelor negative ale obezitatii. Testele in vitro si pe cobai sunt de-a dreptul promitatoare, spun oamenii de stiinta.
05.09.2016
4386
Timp estimat de citire:
0 minute, 59 secundePotrivit acestora, animalele expuse timp o luna unei diete occidentale, bogate in grasimi, care au primit suplimente cu hesperidina, eriocitrina sau eriodictiol – flavonoide prezente in concentratii ridicate in citrice –, au inregistrat o reducere cu peste 50% a nivelului markerilor biologici care indica stresul oxidativ prin comparatie cu rozatoarele care nu au beneficiat de tratament. De asemenea, in cazul primului grup s-a observat o acumulare mai mica de grasimi, precum si mai putine daune la nivelul ficatului. „Studiul nostru n-a aratat niciun fel de implicatie a flavonoidelor din citrice in ceea ce priveste pierderea in greutate. Cu toate acestea, prezenta lor in alimentatie a ajutat cobaii sa ramana sanatosi prin reducerea nivelului de stres oxidativ, de lipide si glucoza in sange”, a precizat profesorul Thais B. Cesar, coordonatorul lucrarilor. Pasul urmator este replicarea studiului pe subiecti umani si determinarea celei mai bune cai de administrare a acestor flavonoide: consum de fructe, suc sau suplimente alimentare.
Unele bacterii intestinale pot ajuta la scăderea riscului de boli de inimă
10.04.2024
Femeile își reduc de două ori mai mult riscul de boli de inimă prin exerciții fizice, față de bărbați
21.02.2024