Retete raw vegane cu capsuni, zmeura si cirese
Sezonul fructelor rosii este in toi! Profita de aceasta perioada minunata pentru a-ti face „plinul” de vitamine si minerale. Pastreaza proprietatile nutritive ale acestor superfructe cu cateva retete raw vegane (fara coacere), care le plac si celor mofturosi!
13.05.2016
Timp estimat de citire:
2 minute, 6 secundeCheesecake cu capsuni
Ingrediente blat:
1 cana nuci de Macadamia
½ cana de nuci
½ cana de curmale fara samburi
¼ cana de fulgi de nuca de cocos
Un strop de sare roz de Himalaya
Ingrediente umplutura:
3 cani de caju crud, inmuiat in apa 4 ore si apoi scurs
¾ cana de suc proaspat de lamaie
¾ cana de nectar de cocos (sau sirop de artar/agave)
¾ cana de ulei de cocos
Continutul unei pastai de vanilie
Ingrediente topping:
2 cani de capsuni congelate
½ cana de curmale fara samburi
1 cana de capsuni proaspete feliate
Preparare: unge o forma rotunda de 22 cm cu un pic de ulei de cocos si tapeteaz-o cu hartie de copt. Pune toate ingredientele pentru blat (in afara de curmale) in robotul de bucatarie pana cand obtii o compozitie sfaramicioasa. Adauga curmalele pana se amesteca bine. Pune compozitia in forma si apasa pana obtii blatul, apoi da-o la congelator cat prepari umplutura. Amesteca in blender ingredientele pentru umplutura pana devine omogena, apoi toarn-o peste blat si da din nou la congelator pana devine suficient de ferma incat sa poti turna toppingul. Pune capsunile congelate si curmalele in blender, apoi toarna compozitia peste umplutura si da la congelator cel putin 4 ore. Inainte de servire, lasa prajitura la temperatura camerei 15 minute, apoi decoreaz-o cu felii de capsuni proaspete.
Brownie cu ciocolata si zmeura
Ingrediente:
180 g ulei de cocos
½ cana unt de cocos
60 g pudra de cacao
120 ml sirop de artar
½ cana de zmeura
30 g migdale maruntite
2 linguri de fulgi de ciocolata
Un strop de sare roz de Himalaya
Cacao pentru pudrat deasupra
Preparare: pune hartie de copt intr-o forma de cozonac. Pune uleiul si untul de cocos intr-un bol deasupra unui vas cu apa fierbinte, pana cand ambele sunt lichide. Adauga pudra de cacao si amesteca pana cand este bine incorporata. Adauga sarea si siropul de artar amestecand continuu. Adauga zmeura, migdalele si fulgii de ciocolata, apoi toarna compozitia in forma si da la frigider cel putin 1 ora. Taie prajitura in patratele sau batoane de ciocolata si pudreaza cu cacao inainte de servire.
Inghetata rapida cu cirese
Ingrediente:
1 banana congelata si taiata bucati
½ cana de cirese congelate
½ lingura de miere
1 lingura de cacao
1 lingurita de esenta de vanilie
Un strop de sare roz de Himalaya
Preparare: Amesteca toate ingredientele in blender pana obtii o compozitie fina si omogena. Serveste imediat.
Raluca Baciu
Idei de cină ușoară pentru întreaga săptămână
19.09.2024