Pestele salbatic de Alaska – 6 beneficii pentru sanatate, mai putin cunoscute
Beneficiile pestelui si fructelor de mare, datorate continutului bogat de Omega-3 si a altor substante nutritive, se afla in lumina reflectoarelor de foarte mult timp, insa informatiile se innoiesc cu fiecare studiu nou desfasurat.
22.06.2018
4280


Timp estimat de citire:
1 minut, 41 secundeS-a scris cu precadere despre efectul pozitiv al consumului de peste in functionarea sistemului cardiovascular, despre scaderea cu 50% a riscului repetarii unui atac de cord sau incetinirea dezvoltarii aterosclerozei, despre imbunatatirea circulatiei si a activitatii inimii, insa s-a pus mai putin accentul pe efectele semnificative in bolile autoimune, in dezvoltarea cognitiva si comportamentala a copiilor sau despre rolul in protejarea vederii. Va invitam sa cititi, in cele ce urmeaza, despre beneficiile mai putin cunoscute ale acestor produse, pentru toate vârstele.
Pestele salbatic de Alaska este alternativa inca si mai sanatoasa, la pestele de crescatorie. Expresia ”Suntem ceea ce mâncam” face, sau ar trebui sa faca trimitere si la stilul de viata si de dezvoltare al alimentelor pe care le consumam. Pestele de Alaska câstiga atât la nivel de gust cât si la nivelul beneficiilor nutritive, pentru ca se hraneste la rândul lui din apele salbatice si pure ale marilor si oceanelor. Informatii detaliate despre continutul somonului si codului de Alaska puteti vedea in tabelul de mai jos.
Previne bolile neurodegenerative, inclusiv Alzheimer
Acizii Omega-3 continuti in cantitati impresionante in somonul de Alaska de tip King de exemplu – 1476mg/85g -au un rol semnificativ in procesele de vindecare din intregul organism. Unul dintre cei doi acizi principali cu lant lung Omega-3 – acidul docosahexaenoic (DHA) – se concentreaza in membranele celulelor creierului, intarind structura acestora si imbunatatind functiile neuronilor. Acest acid participa la transferurile dintre celulele creierului, actioneaza la nivelul hormonilor si substantelor reglatoare si contribuie la dezvoltarea si regenerarea neuronilor. Studiile realizate pe grupuri de persoane in vârsta, au aratat ca cei care aveau in organism un continut crescut de acizi cu lant lung Omega-3 si care consumau peste, se imbolnaveau mai rar de Alzheimer, iar functiile cognitive ale acestora se pastrau intacte pentru mai mult timp.

10 idei de gustări cu puține calorii
04.12.2023