Nutritie sanatoasa

Cu un aspect de rosie si o culoare vie care variaza de la galben deschis la portocaliu intens, kaki este o adevarata incantare pentru papilele gustative. Te surprinde prin textura sa fina si suculenta, dar si gustul dulce, nemaiintalnit, ceva intre ananas, piersica, pepene galben si dovleac placintar. In plus,…
Cum ii putem convinge pe copii sa manance fructe si legume? Aflam de la Alec Blenche, unul dintre cei mai implicati promotori ai stilului de viata sanatos de la noi. Este cel care semneaza cartea „Erus si Valea Rabdarii”, publicata recent la editura Curtea Veche. Este plina de povete si…
Cu o oferta atat de larga si prezente aproape peste tot, bauturile racoritoare au devenit greu de evitat.  Le gasesti la automate in statiile de metrou sau diverse institutii, in marile si micile magazine, la patiserii, terase, cafenele si nu in ultimul rand in meniurile fast-food. Coca-Cola, Pepsi, Fanta, Sprite,…
Viata pe repede-nainte are cu siguranta avantajele ei. In acelasi timp insa, nu degeaba se spune ca graba strica treaba – cand ai atat de multe lucruri de facut, inevitabil calitatea unora dintre ele ajunge sa aiba de suferit. Daca pregatirea mesei pentru tine si cei dragi e unul dintre…
Fie ca tii post sau pur si simplu ai decis sa tii un regim alimentar care exclude consumul de carne, este esential sa-ti iei masurile necesare pentru a evita carenta de fier. Este una dintre cele mai des intalnite si in aceeasi masura problematice deficiente alimentare. Odata instalata, tulbura serios…
Numite si „iarba de mare”, algele sunt unul dintre cele mai nutritive ingrediente alimentare din lume, fiind folosite in bucataria asiatica inca din cele mai vechi timpuri. Surprinzator de gustoase, ele pot fi usor incluse in retete, fara a pune in piricol silueta. Dimpotriva, ele ajuta in procesul de slabire.…
Ceea ce mancam pe parcursul zilei nu ne influenteaza doar sanatatea si greutatea, ci si randamentul pe care il avem la locul de munca. „Atunci cand consumam alimente bogate in zahar, cu un continut ridicat de grasimi grele, si tot felul de snacksuri, suntem mai somnorosi, mai morocanosi si, cu…
Inca din Antichitate, fructele si semintele gutuiului au fost folosite in medicina si bucataria populara Grecii ofereau gutui la nunti intr-un ritual ce avea ca provenienta zona Orientului. Unele legende mentioneaza faptul ca Paris ar fi oferit o gutuie Afroditei, care apoi a dus la inceperea Razboilului Troian. Romanii foloseau…
Alimentele picante ascund un strop de mister – in definitiv, nu putem sa nu ne intrebam: de ce oare ne place sa consumam mancaruri care ne provoaca... suferinta?! Ei bine, lasand la o parte nevoia noastra de adrenalina, o teorie sustine ca ne plac mancarurile picante datorita multiplelor beneficii pe…
Castanele sunt fructele toamnei care apar in general in luna octombrie, au un gust dulce si se pot consuma coapte, fierte sau impreuna cu alte mancaruri. Totusi, e bine de stiut faptul ca nu toate castanele sunt comestibile. Cele mari, inchise la culoare sau cu un colorit rosu-aprins nu sunt…
Pagina 10 din 48« Prima...89101112...203040...Ultima »
Politica de confidentialitate