Nutritie sanatoasa

Majoritatea persoanelor care ajung in cabinetul unui medic nutritionist vin cu intrebarea „Eu ce mananc?” Raspunsul nu este foarte simplu de dat la prima vedere. Si asta pentru ca el trebuie adaptat situatiei particulare. Personalizarea dietei se face in functie de mai multe variabile: nevoile nutritionale, greutatea, starile patologice, intolerantele/alergiile…
Sunt unele feluri de mancare pe care nu am auzit sa le refuze cineva. Pastele se numara printre ele. Ai un copilas de doi ani si vrei sa fii sigura ca va manca bine la pranz?! Fa-i spaghete! Nu stii ce sa-ti pregatesti pe fuga, in cateva minute, si sa…
Primavara este anotimpul ideal pentru a-ti reinnoi obiceiurile alimentare si, bineinteles, silueta! Usor, usor, pietele incep sa fie surse extraordinare de verdeturi proaspete, legume cu frunze verzi si, mai tarziu, fructe aromate si cu putine calorii. Printre cele mai valoroase verdeturi de primavara se numara in special cele salbatice, care…
Tot mai multi constientizam cat de importanta este alimentatia. Chiar daca sanatatea este conditionata de multi factori, alimentatia este unul dintre cei centrali, asupra caruia avem si o directa influenta. Sigur ca nu este singurul element care poate fi sanogenetic, dar cu genetica, varsta sau poluarea este mai greu sa…
Sunt cunoscute si consumate inca din perioada Antichitatii. Egiptenii le foloseau pentru combaterea diferitor probleme de sanatate, pe cand grecii si romanii le recomandau mai ales pentru intarirea organismului. De ce sa nu ne bucuram si noi de proprietatile benefice ale acestor fructe extraordinare? Surse excelente de micro- si macronutrienti…
Alimentele bogate in proteine iti pot face lupta cu kilogramele in plus mult mai usoara. Nu intamplator sunt atatea regimuri de slabire care incurajeaza consumul lor. Si asta pentru ca proteinele au marele merit de a induce si mentine timp indelungat senzatia de satietate, ceea ce, stii prea bine, nu-i…
Vitamina C (sau acidul ascorbic) este fara doar si poate una din cele mai eficiente substante cu rol antioxidant. Aceasta vitamina solubila in apa ajuta la stoparea proceselor degenerative si la bunul mers al intregului organism. Acidul ascorbic are o istorie destul de lunga, prima data fiind mentionat in secolul…
Daca moda vestimentara se schimba de la un sezon la altul, tendintele in gastronomie par sa fie si ele la fel de… capricioase. Fara a avea pretentia de a reinventa roata, nutritionistii si chefii de top din lumea-ntreaga lanseaza an de an noi trenduri culinare – unele mai ciudate, altele…
Carnea rosie este in general asociata cu un produs alimentar care nu este benefic pentru organism. Consumul de carne rosie a fost descurajat din cauza faptului ca este bogata in colesterol si grasimi saturate. Totusi, carnea rosie poate fi folosita intr-o dieta sanatoasa, cu conditia de a o alege pe…
Preparate culinare care mai de care mai apetisante si cu arome ametitoare vor incarca mesele si de Craciun, si de Revelion. Te gandesti ca nu-ti va fi deloc simplu sa le rezisti? Ei bine, nici nu este cazul. Nu-ti interzice nimeni sa te atingi de ele. Totul e sa ramai…
Pagina 10 din 49« Prima...89101112...203040...Ultima »
Politica de confidentialitate