Cristiano Ronaldo, fotbalistul devenit un brand

Timp estimat de citire4 minute, 12 secunde

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro s-a născut pe 5 februarie 1985 în insula Madeira, Portugalia, iar despre performanțele sale pe terenul de fotbal a auzit o lume întreagă. Invidiat de bărbați și adorat de femei, Cristiano este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai zilelor noastre, care a scris și continuă să scrie istorie în sportul rege.

S-a născut într-o familie săracă și are încă 3 frați. În copilărie își însoțea tatăl la serviciu – pe stadionul de fotbal Andorinha Football, așa născându-se și pasiunea lui pentru acest sport. La vârsta de 8 ani, Cristiano juca deja la echipa din Funchal, iar colegii săi de atunci îl descriu ca fiind ambițios și fragil emoțional, căci plângea când nu înscria goluri. Interesant este faptul că Ronaldo poartă prenumele fostului președinte al Statelor Unite, Ronald Reagan, căci s-a născut la o lună după  numirea acestuia pentru a doua oară la Casa Albă.

De la Sporting Lisbona la Manchester United

În 2003, Sporting Lisbon (echipa la care activa în momentul respectiv) și Manchester United au jucat un meci amical, iar Sporting a învins cu 3-1. Managerul, Sir Alex Ferguson, a fost impresionat de talentul fotbalistului, astfel că în același an Ronaldo a semnat cu Manchester pentru 6 ani. Apoi a fost vândut echipei Real Madrid pentru aproximativ 131 de milioane de dolari. Alături de ambele echipe a câștigat numeroase campionate, premii și titluri. În iulie 2018 semna un contract de 4 ani cu Juventus.

“CR7”

Ronaldo este unul dintre cei mai populari sportivi și unul dintre cei mai bine plătiți endorseri din istoria sportului (după Michael Jordan și LeBron James), bucurându-se și de un contract pe viață cu brandul Nike. Mai mult, Ronaldo are și propriul brand de succes, “CR7”, ce include pantofi, lenjerie intimă și parfumuri. A fost și este imaginea mai multor branduri, a apărut în nenumărate campanii, are propriul său lanț hotelier în Portugalia și a investit într-o mulțime de businessuri.

La 34… ca la 24

Deși mulți fotbaliști se retrag din carieră la această vârstă și chiar mai devreme, Ronaldo este într-o formă de invidiat. Starul este foarte strict când vine vorba de antrenamente, relaxare și odihnă. Are șase mese pe parcursul unei zile și o dietă bazată pe proteine slabe, dar și pe carbohidrați. Peștele și carnea de pui nu lipsesc din meniu, dar nici omleta, fructele și legumele, se hidratează mult, iar dimineața este singurul moment al zilei când bea suc de fructe – îl preferă pe cel de ananas sau de portocale. Pentru Ronaldo nu există cheat day!

Antrenament riguros

Antrenamentele fac parte din stilul său de viață. Intră de 5 ori pe săptămână în sala de fitness, face pilates și înoată. Antrenorii personali ai lui Ronaldo sunt forțați adesea să-i atragă atenția că depășește norma în ceea ce privește fitnessul, dar se pare că fotbalistul este obsedat de acest regim de viață și de modul în care arată. Cristiano are și o armă secretă pentru regenerarea musculară, și anume o cameră de crioterapie. În plus, sportivul merge la culcare și se trezește întotdeauna la aceeași oră, așadar ține foarte mult la cele 8 ore de somn pe noapte. Timpul liber și-l petrece relaxându-se alături familie și prieteni.

Record după record

Fotbalistul se poate lăuda cu:

  • cinci premii Ballon d’Or (singurul jucător european);
  • cele mai multe goluri înscrise în UEFA Champions League – 127, în UEFA European Championshiop – 17, FIFA Club World Cup – 7, UEFA Nations League Finals – 3, UEFA Champions League season – 17;
  • faptul că este primul jucător din istorie care a câștigat patru trofee European Golden Shoes (Gheata de Aur – se acordă fotbalistului cu cele mai multe goluri marcate într-un sezon fotbalistic din toate campionatele naționale ale Europei);
  • peste 700 de goluri înscrise și peste 300 de trofee și medalii câștigate.

Viața personală

Cristiano este tatăl a 4 copii, 3 dintre ei având mame surogat. Din 2010 până-n 2015 a fost într-o relație cu modelul Irina Shayk, iar în prezent are o relație cu modelul spaniol Georgiana Rodríguez, cei doi având împreună o fiică. Ronaldo și-a pierdut tatăl din cauza dependenței de alcool în 2005, motiv pentru care nu consumă niciodată alcool, iar mama sa a reușit să învingă cancerul.

Nu uită de unde a plecat

Cristiano este cunoscut și pentru actele sale de caritate, se implică în tot felul de acțiuni sociale. Este ambasador pentru Save the Children, Unicef și World Vision. A scos la licitație câteva dintre trofeele obținute și a donat banii mai multor fundații. A donat o sumă importantă de bani în 2015, când a avut loc cutremurul din Nepal, ajută copiii cu probleme, donează sânge, se poartă foarte frumos cu fanii săi pentru care își face timp mereu și lista poate continua…

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate