Programul lui Dr. Oz pentru un bronz sanatos

Timp estimat de citire1 minut, 47 secunde

Toata vara, vrei sa te bucuri de soare, sa dobandesti o piele frumos bronzata si sa profiti de fiecare clipa petrecuta pe plaja, la piscina sau oriunde in aer liber. Pentru un bronz cu adevarat sanatos, iti prezentam programul lui Dr. Oz in trei pasi!

Afla care sunt pasii recomandati de dr. Oz pentru un bronz sănătos!

1. Regenereaza-ti pielea

– Daca frecventezi solarul, renunta imediat la el, pentru ca este cancerigen.

– Regenereaza pielea deteriorata cu ajutorul unui tratament topic pe baza de vitamina A.

– Daca nu poti renunta la bronzul din timpul anului, cauta alternative. Solutiile autobronzante te vor ajuta sa ai un aspect bronzat, fara riscurile solarului. Autobronzantele sunt o optiune sigura pentru ca se aplica la suprafata pielii si nu sunt absorbite.

Intereseaza-te care este nivelul radiatiilor solare in ziua in care te expui la soare mai mult de 20 de minute. Daca nivelul radiatiilor UV este 2 sau mai mic, aplica o lotiune de plaja cu FPS 15; daca nivelul este mai mare de 5, aplica o lotiune cu FPS 30.

2. Limiteaza expunerea neprotejata la soare la 20 de minute pe zi

– Ai nevoie de soare pentru doza zilnica de vitamina D, insa expunerea excesiva iti va deteriora pielea.

– Poti sta afara, la soare, fara o lotiune de protectie solara, cel mult 20 de minute zilnic. Dupa 20 de minute, este obligatoriu sa aplici o lotiune de protectie UV. Aplica lotiunea generos, inclusiv dupa ce iesi din apa sau daca transpiri.

– Nu investi intr-o lotiune solara cu FPS mai mare de 30. Nu exista beneficii demonstrate ale unui factor de protectie solara mai mare de 30.

– In orice caz: nu sta ore intregi la soare.

3. Intereseaza-te cu privire la lotiunea de protectie solara

– Nu toate lotiunile de plaja sunt la fel. Cel mai bun ingredient este oxidul de zinc (zinc oxide). Al doilea ingredient in topul eficientei in protectia impotriva razelor solare este dioxidul de titan (titanium dioxide).

– Incearca sa porti o bratara speciala UV. O astfel de bratara nu costa mult si te ajuta sa-ti aduci aminte cand trebuie sa reaplici lotiunea de protectie solara, pentru ca bratara isi schimba culoarea.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate