Unt de arahide

Untul de arahide are reputația de a fi un inamic de temut al siluetei. Afirmația însă nu e pe deplin îndreptățită. Și aceasta deoarece, în pofida conținutul mare de calorii, câtă vreme este consumat cu moderație, acesta nu ne poate dăuna. Dimpotrivă, consumul de unt de arahide ne poate aduce multiple beneficii.

Untul de arahide este un aliment foarte sățios, întrucât este bogat în proteine vegetale de bună calitate, dar și fibre dietetice, care, împreună, favorizează menținerea senzației de sațietate. Un alt lucru important de știut despre untul de arahide este că grăsimile pe care le conține sunt, într-o proporție covârșitoare (de circa 84%), polinesaturate. Cu alte cuvinte, sunt grăsimi sănătoase, asemenea celor din compoziția uleiului de măsline sau în avocado.

Totodată, untul de arahide este o sursă excelentă de vitamine E, B3, B6, fosfor, magneziu, fosfor, cupru, zinc – micronutrienți esențial pentru pentru funcționarea optimă a organismului.

Untul de arahide poate fi consumat la micul dejun, uns pe pâine, dar mai ales ca gustare, în asociere cu felii de măr sau pere. Pentru a beneficia din plin de pe urma consumului de unt de arahide, este important să alegem sortimentele fără adaos de zahăr. De principiu, produsul nu ar trebui să conțină altceva în afară de arahide și puțină sare.

Calorii unt de arahide

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii | 588 Calorii | 1176 Calorii | 1764
Proteine| 24 Proteine | 48 Proteine | 72
Lipide | 50 Lipide | 100 Lipide | 150
Carbohidrați | 21,6 Carbohidrați | 43,2 Carbohidrați | 64,8
Fibre | 8 Fibre | 16 Fibre | 24

 
Alte alimente energizante, bogate în proteine vegetale, pe care le poți include într-un plan alimentar echilibrat: