Ulei de măsline

Uleiul de măsline este un ingredient important în bucătăria mediteraneană și este apreciat pentru aroma sa distinctă și pentru beneficiile deosebite aduse sănătății. Acesta se obține prin presarea fructelor de măsline. Există două metode principale de extracție: presare la rece (ulei extravirgin) și presare la cald (ulei de măsline obișnuit).

Uleiul de măsline este bogat în acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic. Astfel, integrat frecvent în alimentație, poate contribui la reducerea riscului de boli de inimă.

Este o sursă bună de antioxidanți, cum ar fi vitamina E și polifenolii, care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.

Consumul de ulei de măsline poate contribui la controlul nivelului de zahăr din sânge și poate avea beneficii asupra sănătății creierului și a sănătății sistemului osos.

Uleiul de măsline este folosit în bucătăria mediteraneană pentru gătirea la temperaturi scăzute și medii. Este un ingredient popular pentru salate, marinade, sosuri și se poate utiliza și pentru prăjirea alimentelor.

Este folosit în cosmetică pentru hidratarea pielii și a părului.

Calorii ulei de măsline

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii |824 Calorii | 1648 Calorii | 2472
Proteine| 0 Proteine |0 Proteine | 0
Lipide | 100 Lipide | 200 Lipide | 300
Carbohidrați | 0 Carbohidrați | 0 Carbohidrați | 0
Fibre | 0 Fibre | 0 Fibre | 0

 

Alte uleiuri vegetale sănătoase:

  • Ulei de floarea-soarelui (885 calorii/100 g)
  • Ulei de avocado (884 calorii/100 g)
  • Ulei de rapiță (885 calorii/100 g)
  • Ulei de susan (884 calorii/100 g)
  • Ulei de sâmburi de struguri (884/100 g)