Nutritie sanatoasa

Sper ca ai observat ca la finalul titlului am pus doua semne care arata clar ca cele doua tipuri de proteine nu se afla intr-un eventual conflict. Adesea am auzit pusa problema in acest fel si mi se pare o abordare gresita. Proteinele sunt nutrienti foarte importanti care se gasesc…
Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice, leziunile acneice fiind prezente la majoritatea persoanelor la un moment dat in viata. Acneea poate sa apara la sugari, copii in perioada prepuberala, insa cel mai frecvent apare in anii adolescentei timpurii. De obicei se remite spontan la varsta de adult…
Ca salatele cu frunze verzi sunt nemaiponenite pentru sanatate si silueta, e o chestiune unanim acceptata si arhicunoscuta. Ceea ce putini dintre noi au in vedere atunci cand isi compun meniul este faptul ca intre ele exista diferente notabile, unele fiind mai generoase decat celelalte din punct de vedere nutritional.…
Despre cafea ne-am obisnuit sa gandim mai dergaba in termeni pozitivi – ca energizeaza, sporeste atentia si concentrarea, imbunatateste gandirea logica sau ca ofera protectie antioxidanta si nu numai. Toate acestea, evident, nu sunt lipsite de temei. Problema e ca exista si aspecte mai putin placute, pe care insa tindem…
Este foarte cunoscut impactul negativ asupra sanatatii al unui consum prea mare de zahar, astfel incat in incercarea de a modera aportul de zahar, oamenii cauta alternative. Printre aceste alternative se numara si indulcitorii naturali, precum siropul de agave, zaharul de cocos, zaharul de curmale, mierea sau siropul de artar.…
Valorile crescute ale colesterolului (hipercolesterolemia) si ale glicemiei sunt o reala problema medicala cu care se confrunta din ce in ce mai multa lume. Daca pana de curand hipercolesterolemia si diabetul zaharat erau afectiuni intalnite la varstnici, acum se inregistrează o crestere a incidentei acestora si in randul tinerilor. Exista…
Aliment care furnizeaza o cantitate mare de nutrienti, proportional cu continutul caloric, oul ar trebui sa se ragaseasca in mod frecvent in meniul fiecaruia dintre noi. Este o sursa buna de vitamine (B6, B12, acid folic, A, D, E) si una cu adevarat excelenta de proteine, riboflavina, vitamina K si…
Pastele, cea mai veche si importanta sarbatoare a crestinatatii, este un eveniment in care familia se reintregeste, iar traditional mesele sunt imbelsugate, pline de alimente si bauturi cu foarte multe calorii. Familia te indeamna sa iti umpli in permanenta farfuria, sa „gusti” din toate bunatatile, ca doar e Pastele. Daca…
Multe din ingredientele regasite frecvent in farfuria noastra sunt considerate pe nedrept cancerigene. Din pacate, adevarul trist este ca farfuria omului modern nu e lipsita de agenti favorabili neoplaziilor. Acestia nu sunt printre ingredientele de pe etichete, pentru ca nu sunt adaugati intentionat de producatori.  Ei rezulta din modalitati banale…
Uneori si supereroii pot fi mici, chiar foarte mici. Exact asa cum este amarantul. Desi are dimensiuni minuscule, acest aliment detine virtuti care-l fac demn sa i se scrie numele cu majuscule. Cel putin pe lista de cumparaturi. Inclus de-a valma in categoria cerealelor, datorita profilului nutritional asemanator, amarantul nu…
Pagina 4 din 47« Prima...23456...102030...Ultima »
Politica de confidentialitate