Zahăr brun

Zahărul brun este adesea considerat mai sănătos și mai natural decât cel alb rafinat. Zahărul brun este produs din trestie sau din sfeclă de zahăr, are o culoare mai închisă și un gust mai bogat decât zahărul alb datorită prezenței unei cantități mai mari de melasă. Aceasta este un produs secundar al procesului de producție a zahărului, care conține substanțe nutritive și dă zahărului brun culoarea și gustul caracteristic.

Zahărul brun conține aproximativ 95% zahăr și 5% melasă. Zahărul alb rafinat, pe de altă parte, este aproape pur zahăr (99,9%).

Din punct de vedere al numărului de calorii, zahărul brun și zahărul alb au aceeași valoare, furnizând aproximativ 4 calorii per gram.

Zahărul brun conține mici cantități de minerale, precum potasiu, fier și calciu, datorită prezenței melasei. Totuși, conținutul lor este scăzut, astfel încât zahărul brun nu poate fi considerat o sursă semnificativă de nutrienți esențiali.

Deși zahărul brun conține cantități mici de substanțe nutritive în comparație cu zahărul alb, nu este un aliment sănătos și trebuie consumat cu moderație.

Calorii zahăr brun

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii |377 Calorii | 754 Calorii | 1131
Proteine| 0 Proteine |0 Proteine | 0
Lipide | 0 Lipide | 0 Lipide | 0
Carbohidrați | 97 Carbohidrați | 194 Carbohidrați | 291
Fibre | 0 Fibre | 0 Fibre | 0

 

Alte tipuri de zahăr:

  • Zahăr alb (400 calorii/100 g)
  • Zahăr de cocos (375 calorii/100 g)
  • Zahăr perlat (400 calorii/100 g)