Vinete cu seminte de susan la gratar
Aceasta reteta cu vinete este usor de preparat si este alegerea perfecta in orice dieta. Retetele cu vinete au un continut caloric scazut, iar fibrele, mineralele si vitaminele din semintele de susan ofera senzatia de satietate.
26.04.2018
2819


Timp estimat de citire:
1 minut, 5 secundeIngrediente
- 2 vinete
- ulei (de preferat, cel de masline)
- zeama de lamaie
- seminte de susan (prajite)
- usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare
Se taie vinetele rondele si se pun pe gratar, dupa ce inainte au fost condimentate.
In acest timp se prepara un sos din usturoi, sare, piper si seminte de susan maruntite. Pentru a fi ceva mai cremos, dressingul obtinut se amesteca cu zeama de lamaie si uleiul de masline. Dupa ce se scot rondelele, acestea se amesteca cu dressingul.
Beneficii
Vinetele sunt unele dintre cele mai sanatoase legume. Bogate in fier, calciu si alte minerale, vinetele pot avea multe efecte pozitiv asupra sanatatii. Continutul ridicat de fibre ajuta la protejarea tractului digestiv, iar consumul lor este recomandat mai ales pentru continutul sarac in calorii, o vanata avand aproximativ 40 de calorii.
Semintele de susan contin 5% apa, 50% grasimi, 25% carbohidrati si 20% proteine. Acestea sunt bogate in minerale (calciu, zinc, fosfor, potasiu, magneziu) si complexul de itamin B (B1, B2, B3, B5, B6), A, E. Datorita continutului de minerale, fibre si itamin, semintele de susan sunt recomandate in lupta impotriva kilogramelor in plus.
Marius Vasilescu

Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!
05.08.2022