The Flavor Point Diet
Multe programe de slabit se ascund sub titluri bombastice, ce promit kilograme in minus fara prea mult efort. Adevarul iese insa la iveala abia atunci cand incepe dieta propriu-zisa: sunt eliminate din start alimente benefice organismului, mesele sunt deseori mult prea sarace in calorii, iar exercitiile epuizante. Stop! The Flavor Point abordeaza conceptul de dieta dintr-o perspectiva cu totul noua.
28.08.2012
4991


Timp estimat de citire:
2 minute, 52 secunde
David Katz si Catherine, sotia sa, ambii experti nutritionisti la Universitatea Yale, ofera publicului larg The Flavor Point Diet, un plan culinar ce se bazeaza pe controlul apetitului si dobandirea rapida a senzatiei de satietate. Dieta promite sa nu te infometeze si nici sa te infraneze de la deliciose mancaruri. Suna fantastic, nu-i asa?
Calatorie in lumea aromelor
The Flavor Point este primul program de slabit bazat pe stiinta gusturilor si aromelor si impactul acestora asupra apetitului. Sotii Katz explica: “Atunci cand servesti o masa bogata in arome si le amesteci (dulce, sarat, picant, acru), rezultatul nu face decat sa stimuleze centrul apetitului din creier, iar senzatia de foame sa devina din ce in ce mai pregnanta, chiar daca tu ai consumat deja caloriile de care aveai nevoie. The Flavor Point este planul ce te invata cum sa asezi pe categorii produsele alimentare, astfel incat sa mananci doar atat cat trebuie”.
In consecinta, principiul este simplu: limitandu-ti categoriile de arome pe care le consumi la o masa iti inhibi apetitul. “Inchipuie-ti ca ai in fata un bol cu migdale crude. Daca mananci cinci sau sase deja incepi sa te saturi. Dar daca peste jumatate dintre ele presari sare, iar pe restul le indulcesti risti nu numai sa le mananci pe toate, ci chiar sa iti mai umpli castronul inca o data”, sustine Catherine Katz.
Meniul recomandat
Pentru a putea urma aceasta dieta e nevoie de putina disciplina culinara si ceva informatii. Cele patru saptamani se bazeaza pe alimente ce fac parte din aceeasi categorie (ce trebuie musai consumate!), iar orice mancare ce are in componenta acele produse este permisa. Planul se intinde pe parcursul a patru saptamani si poate fi repetat ori de cate ori simti nevoia.
Saptamana 1: stafide, ananas, fructe de padure, lamaie, piersici, portocale, mere, curry
Saptamana 2: rosii, morcovi, ciuperci, ceapa, dovleac, spanac, ardei gras
Saptamana 3: mere, rosii, migdale, nuci, susan, busuioc, alune de padure
Saptamana 4: spanac, portocale, menta, lamaie, peste, mustar
Pentru a exemplifica mecanismul dietei, iata un meniu pentru ziua ce permite consumul de spanac:
Mic dejun: Omleta din doua oua cu salata de spanac proaspat, branza feta si crutoane
Gustare: Biscuiti dietetici cu sos de iaurt si spanac
Pranz: Salata de spanac si friptura de curcan
Cina: Paste cu topping de spanac
In alta zi din saptamana 1 poti alegi sa mananci asociat! De exemplu:
Mic dejun: Un iaurt light, un baton de cereale si o piersica
Gustare: Un mar
Pranz: Salata de ton cu porumb si lamaie din belsug
Cina: Budinca de orez cu stafide si curry
Sugestie pentru saptamana 2:
Mic dejun: Ou ochi, branza feta si rosie
Gustare: Un mar
Pranz: Supa crema de legume cu toate ingredientele (rosie, ceapa, dovleac, spanac, ardei gras)
Cina: Piept de pui la tava cu garnitura de ciuperci
In saptamana 4, meniul tau poate arata asa:
Mic dejun: Ceai de menta si un sandwich toast cu cascaval light
Gustare: O portocala
Pranz: Mancare de spanac cu orez si un ou ochi
Cina: Peste slab la gratar cu topping de mustar si lamaie

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Metode de slăbit eficiente pentru persoanele cu metabolism lent
28.09.2023