Stiri

Oamenii de știință vin cu o veste extraordinară pentru toți cei care suferă de boala ficatului gras, o afecțiune care apare frecvent în contextul sindromului metabolic. Ignorată, aceasta poate conduce la complicații grave: fibroză hepatică, insuficiență hepatică, ciroză sau chiar cancer hepatic. Steatoza hepatică non-alcoolică, zisă și boala ficatului gras,…
Oamenii de știință au vești îngrijorătoare pentru persoanele care fumează, dar și pentru cele care au optat pentru țigările electronice, considerate a fi mai sigure. Un studiu recent încheiat arată că aceste obiceiuri constituie un factor agravant în contextul COVID-19, sporind riscul de dezvoltare a accidentului vascular cerebral. Există un…
Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor din Europa! Oamenii de știință au observat că rata mortalității din cauza noului coronavirus (SARS CoV-2) are o probabilitate mare de a fi semnificativ mai mică în țările în care alimentația este bogată în legume fermentate. Pe scurt, în murături! O echipă de cercetători de la…
Boala celiacă, denumită și celiachie sau intoleranță autoimună la gluten, este o afecțiune cronică a tractului digestiv tot mai des diagnosticată în ultima perioadă. Conform unui nou studiu, aceasta e posibil să fie declanșată în rândul tinerilor de expunerea crescută la substanțele poluante. O cercetare recent apărută în revista „Environmental…
Te surprinzi adesea că ai gândurile vraiște și că ți-e greu să-ți mobilizezi mintea să ducă la bun sfârșit chiar și unele sarcini simple? Poți da vina pe stres, oboseală, căldură… dar nu e vorba doar de atât. Oamenii de știință au descoperit de curând că, în orele de după…
Consumul fructelor şi legumelor este o componentă-cheie a unei diete echilibrate, existând nenumărate dovezi care-i atestă meritele în ceea ce priveşte menţinerea stării generale de sănătate. O nouă cercetare demonstrează că beneficiile acestuia sunt mai importante de atât, arătând că ajută ţintit la protejarea sănătăţii cardiovasculare. Atunci când mâncăm fructe…
Într-o perioadă în care interacţiunile între specialiştii din domeniul medical sunt tot mai greu de realizat, Congresul virtual „Nutriţie, terapie dietetică şi siguranţa alimentară în contextul pandemiei COVID-19” îşi propune să ofere participanților numeroase informații științifice relevante, actualizate. Evenimentul va avea loc în zilele de 28 şi 29 mai 2020…
Renunțarea sau cel puțin reducerea consumului de băuturi îndulcite este una dintre cele mai frecvente recomandări pe care o auzim din partea medicilor atunci când vine vorba de stilul de viață. Acum o nouă cercetare confirmă eficiența acestei schimbări simple, demonstrând că produce un impact semnificativ asupra sănătății metabolice. Înlocuirea…
Foarte multe persoane care reușesc să ducă până la capăt o dietă de slăbit ajung să pună la loc kilogramele pierdute. Vorbim despre așa-zisul efect Yo-Yo: scăderea în greutate, urmată de câștig ponderal. Cercetătorii ne îndeamnă ca, de dragul sănătății, să evităm cu orice preț aceste fluctuații. Dincolo de considerațiile…
Activitatea fizică are un rol determinant în procesul de slăbire. Nu doar prin prisma faptului că arde calorii, ci și pentru că influențează și alegerile alimentare. Un recent studiu britanic a arătat că bărbații și femeile cu exces ponderal care au început un program de exerciții fizice n-au mai fost…
Politica de confidentialitate