
Timp estimat de citire:
1 minut, 8 secundeNecesar: 1 kg. fasole; 1 kg. carnati afumati; 1 ciolan marisor.
Mod de preparare: Se pune fasolea la umflat; dupa cateva ore se scurge. Se fierbe apoi schimband 3 – 4 ape.
Etapa I: Se da la o parte. Se fierbe ciolanul pana cade carnea de pe os. Se scoate si se pastreaza doar o cana din zeama lui. Se taie carnatul bucatele si se da intr-un strop de ulei.
Etapa II: (a doua zi) Doua cepe mai mari se calesc usor. Ciolanul taiat bucatele se trece prin ceapa asta de 2 – 3 ori. Se toarna fasolea deasupra dupa ce inainte a fost scursa bine. Se pun bucatile de carnat. De asemenea, se pun boabe de piper si dafin, se adauga cana de zeama de ciolan, o cana de suc de rosii si o cana de vin alb. Se amesteca usor cu o lingura de lemn sa se omogenizeze. Zeama trebuie sa acopere foarte putin fasolea (nu e ciorba!), se pune la cuptor si se uita acolo la foc potrivit o ora.
Etapa III: Scoateti fasolea din cratita intr-un vas frumos daca nu aveti o tava de fonta si puneti alaturi o farfurie de castraveti murati si/sau o salata de varza acra cu boia si putin ulei de masline. Nu uitati farfurioara de ceapa rosie si cana de vin alb, dupa ce inainte ati oferit o palinca buna.
Pofta buna!

De ce este indicat să-ți schimbi regimul de slăbire
13.09.2021