Stela Popescu va recomanda: Jambon fiert cu fasole

Timp estimat de citire1 minut, 8 secunde

Pentru 10 (zece) persoane.

Necesar: 1 kg. fasole; 1 kg. carnati afumati; 1 ciolan marisor.

Mod de preparare: Se pune fasolea la umflat; dupa cateva ore se scurge. Se fierbe apoi schimband 3 – 4 ape.

Etapa I: Se da la o parte. Se fierbe ciolanul pana cade carnea de pe os. Se scoate si se pastreaza doar o cana din zeama lui. Se taie carnatul bucatele si se da intr-un strop de ulei.

Etapa II: (a doua zi) Doua cepe mai mari se calesc usor. Ciolanul taiat bucatele se trece prin ceapa asta de 2 – 3 ori. Se toarna fasolea deasupra dupa ce inainte a fost scursa bine. Se pun bucatile de carnat. De asemenea, se pun boabe de piper si dafin, se adauga cana de zeama de ciolan, o cana de suc de rosii si o cana de vin alb. Se amesteca usor cu o lingura de lemn sa se omogenizeze. Zeama trebuie sa acopere foarte putin fasolea (nu e ciorba!), se pune la cuptor si se uita acolo la foc potrivit o ora.

Etapa III: Scoateti fasolea din cratita intr-un vas frumos daca nu aveti o tava de fonta si puneti alaturi o farfurie de castraveti murati si/sau o salata de varza acra cu boia si putin ulei de masline. Nu uitati farfurioara de ceapa rosie si cana de vin alb, dupa ce inainte ati oferit o palinca buna.

Pofta buna!

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate