Slabirea dupa nastere – „Alaptarea asigura pierderea a 500 de calorii pe zi”

Timp estimat de citire2 minute, 10 secunde

Este adevarat ca alaptarea ajuta la slabit?

Alaptarea asigura pierderea a 500 de calorii pe zi, contribuind in acest mod la slabit, astfel incat cu cat mama alapteaza mai mult, cu atat mai multe calorii va consuma.

Care este necesarul caloric pentru o alaptare optima? E adevarata ideea ca „trebuie sa mananci mult pentru a avea lapte consistent”?

Necesarul caloric pentru o alaptare optima la o persoana normoponderala consta intr-o suplimentare de 500 de calorii. O femeie care alapteaza trebuie sa consume intre 2.000 si 2.700 de calorii pe zi. Calitatea alaptarii nu va fi afectata daca scaderea in greutate va fi lenta si naturala, urmand o dieta bazata pe mancaruri sanatoase, sarace in grasimi si pe exercitiu fizic.

Care sunt principiile de baza ale programului de slabit dupa nastere?

Principiile de baza constau intr-o alimentatie sanatoasa si activitate fizica. Ar trebui exclus rontaitul intre mese si mancatul in picioare, iar cumparaturile ar trebui sa fie facute dupa liste, dupa masa, pentru a nu cumpara alimente nerecomandate, care, din moment ce ajung in frigider, vor fi consumate. Sunt reguli valabile in orice program normal de slabit.

Ce loc ocupa sportul in acest program?

Miscarea este foarte importanta, atat intr-o cura de slabire, cat si pentru un stil de viata sanatos. Se poate incepe cu plimbari de 30 de minute pe zi, apoi inot, aerobic, sau orice activitate fizica, cat timp nu exista o contraindicatie de la un medic specialist pentru o afectiune medicala concomitenta.

De cat timp este nevoie pentru a reveni la greutatea dinaintea nasterii? Se spune ca au fost necesare 9 luni pentru a pregati venirea pe lume a bebelusului si tot atatea ar fi necesare pentru a scapa de kilogramele suplimentare?

Durata pentru revenirea la greutatea anterioara depinde de factori individuali: surplusul luat in sarcina, rigoarea dietei, asocierea activitatii fizice. Dieta trebuie personalizata, astfel ca si durata in care se scade in greutate se stabileste impreuna cu medicul nutritionist.

Ce sfaturi-cheie le adresati celor care isi doresc sa slabeasca dupa ce au nascut?

Este bine sa retineti ca este foarte important sa apelati la un medic nutritionist pentru un program de slabit personalizat in functie de starea de sanatate si afectiunile concomitente si in urma efectuarii unui set de analize. Apoi, stabilirea unor obiective corecte si accesibile si mentinerea unui stil de viata sanatos ulterior scaderii ponderale sunt masuri care va aduc sanatate si stare de bine.

Este esential ca proaspata mamica sa stie ca laptele ei este cel mai bun aliment pentru copil, cel mai accesibil si intotdeauna la indemana. Iar cel mai bun indicator il reprezinta cresterea optima in greutate a copilului ei.

Marilena I.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate