
Timp estimat de citire:
0 minute, 59 secundeSomnul regenereaza insa muschii si da fermitate corpului. Conform studiilor, principalele motive pentru care nu ne facem ratia de somn sunt: probleme de sanatate, situatii stresante, relatii tensionate, in special cele dintre ginere si soacra, respectiv nora/soacra.
Lipsa somnului afecteaza silueta
Pe langa o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice regulate si sustinute, somnul este unul dintre factorii cei mai importanti pentru a avea o viata lunga si sanatoasa. Studiile arata ca lipsa somnului poate incetini metabolismul impiedicand organismul sa se bucure de glucoza. De asemenea, somnul insuficient afecteaza nivelul leptinei, hormonul care produce senzatia de satietate. Atunci cand nivelul acestuia este scazut, ne trezim cu pofta de ceva dulce si simtim nevoia de a manca ciocolata sau caramele.
Daca nu dormi, nu cresti!
Fara indoiala, lipsa somnului afecteaza negativ nivelul hormonilor de crestere. Acesti hormoni influenteaza proportionarea grasimilor si a masei musculare. Asadar, daca nu dormim suficient, tesuturile musculare vor fi si ele afectate, iar grasimile se vor arde mai greu.
Ana Macovei

De ce este indicat să-ți schimbi regimul de slăbire
13.09.2021