Slabanog din cauza soacrei

Timp estimat de citire0 minute, 59 secunde

Uneori, ne trezim dimineata cu sentimentul ca nu am dormit destul. Expertii spun ca majoritatea oamenilor dorm cu cel putin o ora sub media necesara refacerii organismului pe timpul noptii.

Somnul regenereaza insa muschii si da fermitate corpului. Conform studiilor, principalele motive pentru care nu ne facem ratia de somn sunt: probleme de sanatate, situatii stresante, relatii tensionate, in special cele dintre ginere si soacra, respectiv nora/soacra.
 
Lipsa somnului afecteaza silueta
Pe langa o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice regulate si sustinute, somnul este unul dintre factorii cei mai importanti  pentru a avea o viata lunga si sanatoasa. Studiile arata ca lipsa somnului poate incetini metabolismul impiedicand organismul sa se bucure de glucoza. De asemenea, somnul insuficient afecteaza nivelul leptinei, hormonul care produce senzatia de satietate. Atunci cand nivelul acestuia este scazut,  ne trezim cu pofta de ceva dulce si simtim nevoia de a manca ciocolata sau caramele.

Daca nu dormi, nu cresti!
 Fara indoiala, lipsa somnului afecteaza negativ nivelul hormonilor de crestere. Acesti hormoni influenteaza proportionarea grasimilor si a masei musculare. Asadar, daca nu dormim suficient, tesuturile musculare vor fi si ele afectate, iar grasimile se vor arde mai greu.

Ana Macovei

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate