SETS – promovarea unei vieti sanatoase

Timp estimat de citire1 minut, 17 secunde

Fundatia PRAIS  a lansat  pe data de 1 martie 2011 Miscarea Nationala “Si eu traiesc sanatos!” ce are drept scop instituirea unui mod de viata echilibrat si diminuarea obezitatii infantile, la copiii cu varsta de pana la 12 ani. Campania din Romania este membra a programelor europene desfasurate in Franta (promotoarea EPODE), Spania, Belgia si Grecia.

Aceasta initiativa a fost urmarea situatiei ingrijoratoare cu care se confrunta copiii europeni, 1 din 7 fiind supraponderal sau obez, ceea ce ii vizeaza si pe copiii din Romania, unde prevalenta obezitatii este de 10%. In tara noastra, s-a constatat si un deficit in ceea ce priveste activitatile fizice sau practicarea unui sport, 19% dintre romani fac miscare in mod regulat comparativ cu media europeana de 27%.
Strategiile folosite au in vedere realizarea Cluburilor SETS- Miscare si Distractie, prin educarea copiilor in mod ludic si inmanarea gratuita grupului-tinta vizat a cate unei carti educationale (2 volume editate) cu informatii legate de adoptarea unui stil de viata sanatos prin exercitii fizice si alimentatie corespunzatoare. Informarea va avea caracter direct prin diverse lectii deschise sustinute de lideri de opinie adresate parintilor.

Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS a mentionat ca SETS se adreseaza unui  numar de 50.000 de elevi din ciclul primar, cu varste intre 9 si 12 ani din 180 de scoli din Bucuresti, 1200 profesori si 200.000 parinti si rude, iar tinta principala este ca pe durata desfasurarii proiectului (5 ani) sa fie angrenat un numar de 250.000 de elevi, 6.000 profesori, 1000.000 membri de familie, carora li se vor adauga peste 3 milioane de cetateni ca urmare a conferintelor publice si a portalului www.sets.ro.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate