Scolarilor americani nu le place mancarea lui Jamie Oliver

Timp estimat de citire0 minute, 49 secunde

Bucatarul-vedeta Jamie Oliver a vrut sa creeze o revolutie alimentara, dar a obtinut o revolta impotriva sa.Un studiu desfasurat in scoala din Huntington (SUA) unde are loc reality show-ul vedetei (in cadrul acestuia Jamie alcatuieste meniul scolarilor in fiecare zi, promovand alimentatia sanatoasa si naturala) a demonstrat ca elevilor, in proportie covarsitoare, le place mai mult mancarea institutionala decat cea a lui Jamie. Copiii s-au reorientat rapid catre pizza sau aripioare de pui si au incetat sa cumpere alimentele bucatarului, despre care cercetatorii afirma ca sunt mai sanatoase chiar decat alimentele pe care elevii le primesc acasa. De asemenea, ei au inceput sa nu mai bea lapte dupa ce Jamie le-a eliminat aromele de ciocolata si capsuni, servindu-le doar lapte simplu. Totusi, exista o umbra de speranta: 6 din 10 copii au spus ca au incercat alimentele sanatoase ca urmare a acestui program. Scoala serveste in continuare alimentele lui Jamie, dar cu un compromis – laptele colorat, pentru ca cei mici au nevoie de nutrienti.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate