Romania, pe locul 51 in topul tarilor cu cetateni sedentari

Timp estimat de citire:

0 minute, 54 secunde

Aproape 40% dintre romani nu fac suficienta miscare, conform unui studiu realizat la nivel global, ale carui rezultate au fost publicate ieri in revista de specialitate The Lancet.

Pe locul 1 in topul tarilor cu populatie sedentare se afla Malta (71,9%), urmata de tari precum Serbia (68,3%), Marea Britanie (63,3%), Japonia (60,2%), Italia (54,7%), Norvegia (44,2%) si Romania (38,7%). Printre tarile cele mai active se numara Grecia (15,6%), Croatia (23,6%), Ungaria (26%) si Bulgaria (26,8%).

Oamenii de stiinta care au realizat studiul au masurat nivelul de activitate fizica din 119 tari si au stabilit ca punct de reper o jumatate de ora de exercitii fizice moderate, de cinci ori pe saptamana. De asemenea, au fost luate in considerare si persoanele ce faceau exercitii fizice mai intense timp de cel putin 20 de minute, de trei ori pe saptamana.

Romania se afla in jumatatea superioara a celor mai inactive populatii, la doar patru pozitii distanta de Statele Unite ale Americii. Conform acestui studiu, barbatii din Romania sunt mult mai activi din punct de vedere fizic decat femeile: un procent de 46,2% dintre femei nu isi intretin frumusetea prin sport, in timp ce doar 31,2% dintre barbati sunt sedentari.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate