logo Slab sau Gras Tonica Group
Menu
  • Noutăți
        • Catena sustine „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii”

          decembrie 21, 2022

          Festivalul Brazilor de Crăciun, susținut şi în acest an de Catena, a stabilit un nou record de generozitate: 820.000 de euro

          decembrie 15, 2022

          Grupul Fildas – Catena, premiul „Lider în domeniul pharma de peste 30 de ani”, la Gala Premiilor Capital

          decembrie 12, 2022

          Încă un premiu pentru Fildas-Catena Grup: „Premiul pentru trei decenii de artă în business”

          noiembrie 1, 2022
  • Diete
        • Diete de slabit
        • Diete pentru îngrăsat
        • Diete Periculoase
        • Diete sănătoase
        • 5 metode de a ține post intermitent: pro și contra

          februarie 6, 2023

          Și noi cum (mai) slăbim?! Diete de slăbit eficiente și sănătoase

          februarie 2, 2023

          Menține-ți silueta, fără diete drastice

          ianuarie 18, 2023
  • Nutriție sănătoasa
        • Puterea Alimentelor
        • Igiena alimentației
        • Calorii alimente
        • Alimentatie sănătoasă pentru copii
        • Beneficii fructe și legume
        • Nutriție sportivă
        • Alimentația în sarcină
        • Top 5 surse de grăsimi “bune”

          februarie 2, 2023

          Top alimente care luptă cu inflamația

          ianuarie 30, 2023

          Știai că există și postbiotice? Au o influență importantă asupra imunității

          ianuarie 12, 2023
  • Povești de succes
        • Postul intermitent l-a ajutat pe un medic din SUA să slăbească aproape 60 de kilograme în 18 luni

          ianuarie 12, 2023

          Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!

          februarie 15, 2021

          Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          septembrie 28, 2020

          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          ianuarie 13, 2020
  • Rețete
        • Rețete Dieta Keto
        • Rețete pentru Cină
        • Rețete Raw
        • Rețete Rina
        • Rețete sănătoase
        • Rețete smoothie
        • Dulciuri Sănătoase
        • Rețete Dieta Mediteraneeana
        • Rețete Detox
        • Rețete cu Carne
        • Rețete Dukan
        • Rețete pentru Copii
        • Rețete Diabetici
        • Rețete cu Pește
        • Rețete Pranz Sănătos
        • Rețete Celiaci
        • Rețete Mic Dejun Sănătos
        • Omleta vegană sau omleta de post: cum se face

          august 9, 2022

          Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!

          august 5, 2022
  • Sănătate
        • Alergii alimentare
        • Diabet și boli de nutriție
        • Diete pentru prevenirea bolilor
        • Wellness - Stil de viată
        • Remodelare Corporala
        • Sfaturi pentru o digestie ușoară și sănătoasă

          februarie 2, 2023

          Refluxul gastroesofagian: care sunt cauzele și cum putem ameliora simptomele

          ianuarie 16, 2023

          Alimentația pentru creier sănătos

          ianuarie 12, 2023
  • Sport
        • Exerciții pentru slăbit
        • Interviuri cu sportivi
        • Personal Trainer
        • Dai examen la Poliție? Află cum să treci cu bine de proba sportivă!

          septembrie 22, 2022

          Fitness la vârsta a treia

          septembrie 5, 2022

          Top exerciții cu fit ball care te vor ajuta să slăbești

          decembrie 8, 2021
  • Psihologie
        • 20 de rezoluții sănătoase pentru noul an

          decembrie 27, 2022

          3 lucruri de la care să te abții pentru o viață mai bună

          aprilie 22, 2021

          Psiholog: „Emoțiile negative întrețin dependența alimentară și mâncatul compulsiv”

          martie 19, 2021

          Singurătatea și foamea, o relație oficializată

          februarie 22, 2021
  • Vedete
        • Vedete din Romania
        • Vedete internaționale
        • Faimosii XXL
        • Ce mănâncă Regele Charles în fiecare zi

          ianuarie 10, 2023

          Jenna Ortega din serialul Wednesday, vegană până să ajungă în România? Ce a făcut-o să renunțe la acest stil de viață

          decembrie 14, 2022

          Dieta lui Elon Musk: așa a scăpat CEO-ul Tesla și SpaceX de peste 9 kilograme!

          septembrie 7, 2022
  • Terapii alternative
        • Băile reci te-ar putea ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea

          decembrie 14, 2022

          5 plante pentru sănătatea ficatului

          septembrie 9, 2022

          Ayurveda și scăderea în greutate

          iulie 1, 2022

          Dieta cu suc de afine sau cum sa ai un abdomen de invidiat

          mai 13, 2022
retete

Retete simple

De multe ori ne trezim, pe neasteptate cu musafirii in pragul usii. Nu avem mai nimic in frigider si nici nu avem timp sau poate nici bani sa cumparam ceva ieftin si bun. E timpul unei retete simple!

06.05.2011

Ana Macovei

9795

Timp estimat de citire:

6 minute, 56 secunde

Pietre de domino

Felii de paine neagra, taiate dreptunghiuri, se lipesc doua cite doua cu o crema picanta, obtinuta din cas amestecat cu piper. Deasupra se unge fiecare cu unt, apoi se orneaza in forma de domino cu bucatele de masline.

 Piinite figuri

Din felii de paine alba si neagra, se taie cu ajutorul formelor de metal diferite figuri. Se lipesc cite doua, una alba si alta neagra, cu ajutorul unei creme picante obtinuta din cas. Cu aceleasi forme, dar mici, se taie din cas figuri care se lipesc pe fiecare tartina pe partea neagra.

Oua umplute

Se fierb 4 oua tari si se curata de coaja, apoi se taie fiecare ou in doua, pe lungime. Se scoate cu atentie galbenusul si se freaca cu putin ulei, sare, 3-4 linguri de brinza telemea rasa si putin usturoi bine pisat. Din aceasta compozitie, se formeaza globuri care se aseaza pe fiecare jumatate de albus.

 Oua umplute, in coaja

Se fierb oua rascoapte, iar dupa ce s-au racit, se taie in doua cu coaja cu tot, cu ajutorul unui cutit foarte ascutit. Cojile se pastreaza intacte si se goleste cu atentie continutul. Se toaca marunt, se freaca cu o bucatica de unt, marar tocat, sare, piper si ceapa rasa. Se umplu cojile cu acest amestec si apoi se coc ouale la cuptor intr-o tava unsa cu ulei, cu umplutura in jos.

 Rosii orientale

Se taie felii groase de rosii tari, se sareaza si se lasa sa se scurga pe un fund de lemn. Fiecare bucata se da prin faina si se frige in ulei. Se scurg rosiile de ulei si se aranjeaza pe farfuria de servit. In uleiul ramas in tigaie, la care se mai adauga 2 linguri de ulei, se rumeneste pesmet, putin usturoi pisat, marar mult si patrunjel verde tocat. Se adauga sare. Cind a prins culoare, se imprastie amestecul peste feliile de rosii de pe farfurie. Se servesc reci.

 Crochete de cartofi

Cartofii fierti si curatati se zdrobesc si se amesteca pana se obtine un piure foarte fin. Se adauga sare, cateva galbenusuri, albusurile batute spuma si 1-2 linguri de faina. Se ia cu lingura din amestecul pregatit si se prajesc crochete in untura incinsa.

 Morcovi cu mazare

Se taie morcovii in patratele mici si se inabusa in untura cu sare si zahar. La nevoie se adauga putina apa pina sunt aproape moi. Se adauga mazare conservata si se continua fierberea. Se pune verdeata tocata si se leaga cu o lingura de faina desfacuta in apa rece. Se serveste fierbinte.

 Supa cu pasta de ficat

Se face o supa din oase de pasare sau de vaca si o bucata de carne de vaca, impreuna cu zarzavat mult. Se strecoara si se serveste in cesti sau in farfurii, cu pasta de ficat taiata felii.

Zarzavatul si carnea se pot folosi la salata de boeuf.

 Cartofi cu smintina

Cartofii fierti in aburi se taie felii si se acopera apoi cu unt topit, fierbinte si o cana cu smintina in care s-a batut un ou intreg. Se introduc in cuptorul fierbinte pentru 10 minute.

 

Galuste de paine cu prune

Se inmoaie miez de piine alba in lapte, se stoarce bine si se da prin sita sau prin masina de tocat, apoi se framanta cu oua, o lingura de grasime si putina faina. Se face o galusca de proba si se fierbe in apa. La inceput, se pune faina foarte putina. Daca nu se desfac la fiert, nu este nevoie sa se mai adauge faina ca sa iasa amestecul mai pufos. Se face un sul din care se taie felii, se intind in palma prafuita cu faina, se pune la mijloc o pruna, se lipeste aluatul in jurul ei. Se fierb in apa cu sare pina ce galustele se urca la suprafata ei, apoi se scot, se scurg bine si se tavalesc prin pesmet rumenit. Se servesc presarate cu zahar.

 

Pastrav cu bere

Ingrediente:

  • 1 pastrav;
  • 1/2 lamiie;
  • 1 ceapa mijlocie;
  • 1 lingura faina;
  • 2 foi de dafin;
  • o sticla mica de bere;
  • 1 lingura ulei, sare, piper.

Se curata pestele si se spala in apa cu zeama de la un sfert de lamiie, apoi se usuca si se da prin faina. Se taie ceapa rondele si celalalt sfert de lamaie, iar foaia de dafin se rupe bucatele. Se aseaza pestele intr-o forma rezistenta la caldura, se inconjoara cu felioare de ceapa si se decoreaza cu felii de lamaie. Se stropeste cu ulei, se presara cu foaie de dafin si se toarna usor berea, care trebuie aproape sa acopere pestele. Se acopera vasul cu o foaie de staniol si se introduce la cuptor la foc potrivit timp de jumatate de ora. Se scoate, se desface foaia de staniol si se mai pune la cuptor 10 minute ca sa se rumeneasca.

 

Varza umpluta cu sos de rosii

Se curata, se spala si se opareste timp de 10 minute o varza in bors indoit cu apa, in care s-a adaugat sare. Dupa ce a fost scursa si racorita, verzei i se rasfira foile. Miezul verde se desprinde de pe cotor, se scoate si se toaca. Se toaca 150-200 grame de slanina afumata, care se pune intr-o cratita pe foc alaturi de  o ceapa tocata marunt si cu miezul verzei. Se amesteca pina se coloreaza putin. Se inmoaie 1-2 felii de piine, se stropesc, se amesteca cu 1-2 oua crude, tocatura de varza, sare si piper. O parte din acest amestec se pune in mijlocul verzei, restul se imparte intre foi, presarind fiecare strat de umplutura cu putin pesmet. Pe masura ce se umplu foile, se ridica si se string spre mijlocul verzei, presindu-se usor. Se fierbe in apa clocotita cu sare. Este gata dupa 20-25 minute. Se serveste cu sos de rosii picant sau cu smintina.

 Cornulete studentesti

Se freaca 250 grame de untura cu 100 grame de zahar si cu zahar vanilat. Se adauga, pe rand, 3 oua, iar la sfirsit 300 grame de faina cernuta si praf de copt. Se framanta un aluat care se intinde si se impatureste de citeva ori, fara a fi uns cu grasime. Ultima oara,  se intinde o foaie subtire care se taie in forma de patrate mari si din ele se fac triunghiuri. Pe fiecare triunghi, se pune putina marmelada de caise amestecata cu nuci tocate si se ruleaza cornulete din partea lata a triunghului, spre virf. Se coc, apoi se dau prin zahar pudra cit sunt calde.

 Crema cu fructe crude si frisca

Se freaca spuma 2 galbenusuri cu 40 grame de zahar, 20 grame de faina si coaja rasa de la o lamaie, pina ce amestecul devine omogen asemenea unei spume. Se adauga treptat 20 ml de lapte clocotit. Se pune la loc si se fierbe pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se raceste, apoi se pune in pahare, un strat de crema, unul de frisca si unul de fructe de sezon.

 Caramele cu unt

Ingrediente:

  • 100 g unt;
  • 100 g miere;
  • 100 g zahar;
  • 1 pahar cu apa rece.

Mod de preparare: Se pun ingredientele intr-un vas destul de inalt, asezat pe o tabla la foc foarte moale, amestecindu-se usor. Se continua fierberea pina cind citeva picaturi din compozitie aruncate intr-un pahar cu apa foarte rece se coaguleaza instantaneu. Se toarna totul intr-o tava unsa cu ulei, se lasa sa se raceasca pe jumatate, apoi se formeaza mici patrate cu ajutorul unui cutit. Abia dupa ce compozitia astfel parcelata s-a racit complet, se desprind cubuletele formate si se servesc ca atare. Atentie! Caramelele se prepara in vase inalte pentru a se evita revarsarea continutului.

 Saleuri economice

Intr-un castron, se amesteca un pahar cu lapte cu o cescuta cu unt topit, sare, chimen, 20 grame de drojdie dizolvata in lapte caldut si faina cit cuprinde ca sa se obtina un aluat nu prea tare. Se intinde o foaie care se taie in forma de betisoare. Se ung cu galbenus, se presara cu sare si chimen, apoi se coc.

Crutoane cu brinza

Din piine alba se taie felii care se prajesc in unt. Apoi intre doua felii de piine prajita se pune cite o felie de brinza si se aranjeaza pe un platou pentru cuptor. Se servesc calde si garnisite cu frunze de patrunjel.

 

Ana Macovei

Etichete:

Articole recomandate din categoria Retete

Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!
Putem să spunem că pepenele verde este sinonim cu vara! Și mai ales când plănuiți un g..

05.08.2022

Mariș Adelina
retete
5 retete de sosuri dietetice pentru salate si fripturi

04.08.2022

tonica
retete
Supă de castraveți, gata în 10 minute!

15.07.2022

Mariș Adelina
retete
Rețetă de clătite americane fără zahăr

23.05.2022

Mariș Adelina
retete
4 rețete de salată de vară: gata în câteva minute!

23.05.2022

Mariș Adelina
retete
Top 3 retete dietetice pentru masa de Craciun

17.12.2021

tonica
retete
Supe aromate pentru serile racoroase de octombrie

08.10.2021

tonica
retete

Cele mai vizualizate articole

  1. Dieta Dukan de la A la Z
    02.12.2020
    306 1030547
  2. Dieta cu supa de varza
    01.07.2013
    182 344575
  3. Regimul Oshawa
    02.07.2013
    181 347692
  4. “Am slabit 26 de kilograme cu Kangoo Jumps”
    07.08.2013
    150 293960
  5. 12 kg intr-o luna!
    19.10.2006
    66 159075

Instrumente de sănătate

Calculator greutate ideală
Calculator hidratare optimă
Calculator rata metabolismului bazal
Calculator procent grăsime corporală
Calculator indice masă corporală
Psihologie Noutati Editorial Evenimente Sanatate

Recomandări din alte categorii

Adevarat / Fals despre beneficiile dietei fără gluten
Dai examen la Poliție? Află cum să treci cu bine de proba sportivă!
5 metode de a ține post intermitent: pro și contra
Ce mănâncă Regele Charles în fiecare zi
Trusa de vacanta pentru o vara de nota 10
Slab sau Gras aprilie-mai 2020. Ediție online gratuită!
slab-sau-gras
facebook
instagram
youtube
tonica group
Despre
  • Povestea Slab sau Gras
  • Sitemap
  • Regulamente concursuri
Contact
  • Contactează-ne
  • Publicitate
Parteneri
  • Noutăți
  • Diete
Solutionarea alternativa a litigiilor
Solutionarea online a litigiilor
newsletter-icon
Copyright © Tonica Group 2023
  • Termeni și condiții
  • Contactează-ne