Rețete inedite cu căpșune sub 300 de calorii

Timp estimat de citire1 minut, 2 secunde

Salată de căpșune și sfeclă

Ingrediente necesare pentru 6 porții:

  • 2 căni de căpșune tăiate în patru;
  • 6 căni de rucola;
  • 3 căni de sfeclă roșie și/sau portocalie gătită (fiartă sau coaptă), răcită și tăiată cuburi de circa 2 cm³;
  • ¼ cană de suc de portocale;
  • 30 g de brânză de capră, mărunțită;
  • ¼ de cană de migdale prăjite, feliate;
  • 2 linguri de ulei de măsline; ¼ de linguriță sare de mare;
  • ¼ de linguriță de piper negru proaspăt râșnit.

Mod de preparare:

  1. Pune cuburile de sfeclă într-o strecurătoare și colectează zeama pe care o lasă.
  2. Într-un borcan cu capac, adaugă zeama sfeclei, sucul de portocale, uleiul, sarea și piperul. Pune capacul și agită bine, până când rezultă o compoziție omogenă.
  3. Într-un castron, combină sfecla cu dressingul obținut, amestecând ușor.
  4. Pe un platou mare, așază în strat subțire frunzele de rucola, apoi ditribuie, pe rând, amestecul de sfeclă și bucățile de căpșune. La final, presară brânza și migdalele.

Mărimea porției: ¾ de cană

Valori nutriționale/porție: 133 de calorii, 18 g de carbohidrați, 5 g de grăsimi, 4 g de proteine, 4 de fibre.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate