Retete culinare light… si in 2009
Pentru ca sarbatorile au trecut, iar mesele v-au fost cu siguranta incarcate cu bunatati, va propun un meniu de “recuperare”. Nu este necesar sa excludeti alimetele preferate, ci doar sa schimbati modul in care le preparati si combinatiile folosite. Invatati sa va bucurati de placeri culinare light.
Tocanita de ciuperci
Cu putine calorii si foarte gustoasa, aceasta tocanita se prepara si foarte usor. Ingredientele necesare sunt: 150 grame ciuperci proaspete, o ceapa mare, o ceasca de bulion sau suc de rosii proaspat, masline si un ardei gras. Avem nevoie de o tigaie mare in care calim cu putin ulei de masline ceapa taiata marunt. Adaugam si ciupercile taiate bucati mari, peste care nu se va turna multa apa, deoarece ele isi vor lasa sucul propriu. Odata ciupercile calite, adaugam ardeiul taiat fideluta si maslinele fara samburi. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga bulionul. Tocanita o lasam pe foc mic pana scade, dupa care este numai buna de servit. Intotdeauna acest fel de mancare merge foarte bine alaturi de o mamaliguta calda. Pofta buna!
Bruschete speciale
Bruschetele sunt intotdeauna considerate un aperitiv, dar daca suntem inventivi, le putem transforma intr-un fel principal foarte gustos. Astfel, daca dorim sa ne impresionam invitatii fara prea multa bataie de cap, acesta este preparatul ideal. Avem nevoie de doua painici negre, pe care le taiem pe lungime, usturoi, masline, o rosie si cascaval afumat. Separat, batem usturoiul si il frecam cu putin ulei de masline pana obtinem o pasta alba. Maslinele le taiem marunt si le adaugam peste usturoi. Cu sosul rezultat ungem painea si presaram putin busuioc. Taiem rosia rondele si o adaugam pe paine, dupa care acoperim cu cascaval ras. Preparatul se introduce la cuptor pentru 5-10 minute pana se rumeneste. Simplu si delicios !
01.12.2009
2191

Timp estimat de citire:
2 minute, 27 secundeSalam de biscuiti
O reteta simpla care ne aduce aminte de copliarie. Pentru o varianta light vom apela la mici trucuri. Avem nevoie de 250 de grame biscuiti obisnuiti, jumatate de pachet de cacao (25 g), 2 linguri de miere si 250 ml de lapte degresat. Se maruntesc biscuitii intr-un bol mare, peste care se adauga laptele caldut, indulcit cu miere. In acesta compozitie presaram praful de cacao. Dupa ce am amestecat foarte bine ingredientele, luam o folie peste care trunam compozitia. Cel mai bine este sa o modelam sub forma unui salam, de grosime medie, pentru a putea fi taiat cu usurinta. Dupa ce l-am legat la capete il introducem la frigider pentru minimum 5 ore. Asadar, daca dorim sa-i bucuram pe cei dragi cu acest desert, este bine sa-l preparam cu o zi inainte.
Vis de iarna
Este frig si vremea posomorata, dar o bautura calda sigur te va inviora. Lasam la o parte ceaiurile traditionale si optam pentru un lapte cald. Ceea ce il face insa special sunt scortisoara si mierea pe care le adaugam la 200 ml de lapte. Pentru a fi totul perfect il putem servi cu niste biscuiti de casa, in rest numai buna dispozitie mai este necesara.

De ce este indicat să-ți schimbi regimul de slăbire
13.09.2021