Rambutan, fructul exotic cu gust si aspect de neuitat

Timp estimat de citire1 minut, 45 secunde

Rambutanul este un fruct originar din Malaezia a carui coaja este acoperita de spini moi, ceea ce il face sa semene cu un arici. Este unul din fructele preferate ale locuitorilor din Asia de Sud-Est, si cu siguranta se va integra pe lista ta de preferinte daca il gusti.



Acest fruct exotic este foarte bogat in vitamina C, continutul este zemos iar gustul este unul dulce-acrisor. De asemenea, este foarte slab caloric – are doar 82 kcal/100g. Fructele de rambutan au nevoie de 90 de zile pentru a se coace. In anumite perioade din an, atunci cind conditiile meteo sunt extrem de favorabile, fructele se coc in numai cinci zile. Inainte de a fi culese, acestea au in jur de 5-6 centimetri. 

Cum sa-l alegi?      
La raioanele cu fructe exotice de la supermarketuri, uita-te dupa rambutanii de culoare rosiatica, cu spini de culoare verzuie. Cele mai proaspete fructe sunt cele care nu au pete negre pe spinii de culoare verzuie.
 
Cum sa-l consumi? 

Este foarte important sa cureti acest fruct in mod corect. Nu il taia niciodata pe jumatate cu tot cu sambure. Samburele trebuie ocolit, fara sa il strivesti. Continutul de sub coaja este foarte suculent si gustos. Il poti consuma in salate, retete asiatice sau chiar cu peste fript.
 
Reteta pentru un desert delicios
Ingrediente: 10 mere rosii, o cana de zahar, 3 cani de apa, doua betisoare de scortisoara; Pentru crema de rambutan: o cana de lapte, 6 galbenusuri, 6 fructe de rambutan, 130 g zahar.
Mod de preparare: Pune la fiert apa, scortisoara si zaharul. Adauga merele. Fierbe pentru inca 10 minute. Apoi lasa merele sa se raceasca. Mixeaza miezul fructelor de rambutan cu jumatate de cana de lapte. intr-un alt vas mixeaza jumatate de cana de lapte cu zahar si toarna-l peste galbenusuri. Pune compozitia pe foc si amesteca continuu timp de 5 minute. Imediat dupa ce iei de pe foc compozitia adauga crema de rambutan si amesteca pana cand se raceste. Pastreaza desertul in frigider pana a doua zi. Merele aromate cu scortisoara sunt ideale alaturi de crema de rambutan.
Pofta buna!
 

Sabina Ghiormescu


Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. 1**o spune:

    Textura fructului rambutan este alba si foarte asemanatoare cu strugurele dar mult mai consistenta. Se poate pune in tocator electric si se face piure ( eu am facut asa ceva ) . Incercati-l ca merita !

  2. X spune:

    Sabina, tu ai mancat vreodata rambutan? stii ce textura are? cum adica sa il mixezi?? voi verificati retetele astea inainte de a le pune pe site sau doar le traduceti??

Politica de confidentialitate