Rambutan, fructul exotic cu gust și aspect de neuitat
Rambutanul este un fruct originar din Malaezia a cărui coajă este acoperită de spini moi, ceea ce îl face să semene cu un arici. Este unul din fructele preferate ale locuitorilor din Asia de Sud-Est, și cu siguranță, se va integra pe lista ta de preferințe dacă îl guști.
16.08.2023
17099


Timp estimat de citire:
2 minute, 0 secundeAcest fruct exotic este foarte bogat în vitamina C, conținutul este zemos iar gustul este unul dulce-acrișor. De asemenea, rambutanul este foarte slab caloric – are doar 82 kcal/100g. Fructele de rambutan au nevoie de 90 de zile pentru a se coace. În anumite perioade din an, atunci cînd condițiile meteo sunt extrem de favorabile, fructele de rambutan se coc în numai cinci zile. Înainte de a fi culese, acestea au în jur de 5-6 centimetri.
Cum alegi fructele de rambutan?
La raioanele cu fructe exotice de la supermarketuri, uită-te după rambutanii de culoare roșiatică, cu spini de culoare verzuie. Cele mai proaspete fructe sunt cele care nu au pete negre pe spinii de culoare verzuie.
Cum să consumi fructul de rambutan?
Este foarte important să cureți acest fruct în mod corect. Nu îl tăia niciodată pe jumătate cu tot cu sâmbure. Sâmburele trebuie ocolit, fără să îl strivești. Conținutul de sub coajă este foarte suculent și gustos. Îl poți consuma în salate, rețete asiatice sau chiar cu pește fript.
Rețetă crema de rambutan, pentru un desert delicios
Ingrediente
- 10 mere roșii, o cană de zahăr, 3 căni de apă, două bețișoare de scorțișoară;
- Pentru crema de rambutan: o cană de lapte, 6 gălbenușuri, 6 fructe de rambutan, 130 g zahăr.
Mod de preparare
Pune la fiert apa, scorțișoara și zahărul. Adaugă merele. Fierbe pentru încă 10 minute. Apoi lasă merele să se răcească. Mixează miezul fructelor de rambutan cu jumătate de cană de lapte; într-un alt vas mixează jumătate de cană de lapte cu zahăr și toarnă-l peste gălbenușuri. Pune compoziția pe foc și amestecă continuu timp de 5 minute. Imediat după ce iei de pe foc compoziția adaugă crema de rambutan și amestecă până când se răcește. Păstrează desertul în frigider până a doua zi. Merele aromate cu scorțișoară sunt ideale alături de crema de rambutan.
Poftă bună!

Adevărat sau fals despre alimente
21.09.2023