Radacinile starii de bine: ginseng, turmeric, rhodiola

Timp estimat de citire1 minut, 43 secunde

Ginsengul coreean, tonic general

Cultivata in China si Coreea, radacina acestei plante este unul dintre cele mai populare remedii din lume, fiind poate cel mai aproape de semnificatia termenului „panaceu”. Pe scurt, extractul obtinut din aceasta activeaza toate functiile organismului, oxigeneaza tesuturile, stimuleaza memoria si sistemul imunitar, energizeaza si revitalizeaza, creste libidoul si performantele fizice, protejeaza aparatul cardiovascular si intarzie procesul de imbatranire.

Contraindicatii: in perioada sarcinii si a alaptarii.

Radacinle plantelor pot fi consumate in diverse forme: infuzie, decoct, tinctura, pulbere sau extract standrdizat in capsule. Pentru o eficienta maxima si evitarea unor efecte adverse nedorite, acestea trebuie administrate in dozele recomandate.

Rhodiola, maestra echilibrului

Numita si „radacina de aur” sau „radacina arctica”, este consacrata drept un bun ajuvant in caz de diverse dezechilibre: scadere imunitara, disfunctii hormonale, dificultati de concentrare si tulburari emotionale. Si asta pentru ca stimuleaza metabolismul energetic celular, imbunatateste functiile sistemului nervos si creste rezistenta la infectii si capacitatea de adaptare a organismului la diferite tipuri de stres: fizic, psihic etc.

Contraindicatii: in perioada sarcinii si a alaptarii, dar si in caz de tulburare bipolara. De asemenea, din cauza actiunii similare, nu se asociaza tratamentului cu medicamente antidepresive.

Angelica,  darul ingerilor

Conform legendei, proprietatile curative ale plantei, pe numele sau oficial Angelica archangelica, ar fi fost revelate in vis de catre un inger unui medic din Evul Mediu, in perioada in care ciuma facea ravagii in Europa. De altfel, conform unor scrieri din acea epoca intunecata, molima i-ar fi ocolit pe cei care-i mestecau radacina. Oricum vor fi stat lucrurile atunci, in zilele noastre extractul obtinut din radacina plantei este unul dintre „varfurile de lance” din fitoterapie, fiind utilizat in combaterea mai multor tulburari si afectiuni: stari de epuizare fizica si psihica, astenie, anemie, anorexie, gastrita, , dispepsie, indigestie, colite, enterite, meteorism, guturai, bronsita etc.

Contraindicatii: in perioada sarcinii si a alaptarii, precum si in caz de hipertensiune.

Extractele din plante, ca orice alte suplimentele alimentare, nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si nici un mod de viata sanatos. Pentru rezultate optime, acestea trebuie sa vina intotdeauna in completarea lor.

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate