Preotii egipteni adoptau o dieta bogata in junk-food

Timp estimat de citire0 minute, 34 secunde

Un studiu recent arata ca stilul de viata dus de preotii egipteni ii ucidea usor dar sigur. Acestia consumau hrana zeilor, respectiv ofrandele oamenilor, aduse de trei ori pe zi.Mancarea din abundenta, foarte bogata in grasimi animale, ducea la boli cardiovasculare.  releva oamenii de stiinta de la Universitatea Manchester, care au cercetat mumiile lor si hieroglifele de pe peretii templelor. Aproape toate cele 22 de mumii ale preotilor cercetate de oamenii de stiinta prezentau semne de boli cardiovasculare sau de inima, ceea ce sugereaza ca in randul preotilor speranta de viata nu era mai mare de 40 – 50 de ani. In acelasi timp, egiptenii de rand mancau  in principal legume si fructe.

telegraph.co.uk


Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate